Foto: TAT News

Van 16 – 18 juni 2018 vindt het kleurrijke Phi Ta Khon festival plaats in Dan Sai (provincie Loei). Dit kleurrijke en traditionele festival wordt elk jaar gevierd in de eerste week na de zesde volle maan van het jaar.

Het beroemde boeddhistische festival duurt 3 dagen lang en bestaat uit verschillende activiteiten. Op de eerste dag trekken de feestvierders de meest creatieve kostuums aan met opvallende maskers, om zoveel mogelijk op geesten te lijken. In een lange parade worden alle kostuums getoond, onder begeleiding van veel dans en zang.

Op de tweede dag van het festival worden er raketten en grote vuurpijlen afgeschoten. De Thaise bevolking gelooft dat het afsteken van vuurwerk de wolken aanmoedigt om te regenen. In juni wordt de grond bezaait en voor een goed resultaat is er regen nodig.

Het festival wordt afgesloten met een spirituele bezigheid. De dorpelingen verzamelen zich bij de plaatselijke tempel en luisteren naar 13 preken van de monniken in de Wat Ponchai.

Hier lees je een uitgebreid verslag van het festival.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website