De Tourism Authority of Thailand (TAT) nodigt toeristen uit om het kleurrijke en intrigerende Bun Luang en Phi Ta Khon Festival, ook bekend als het Geesten Festival, te ervaren. Het festival wordt van 1 tot 3 juli gehouden in het Dan Sai-district van de noordoostelijke provincie Loei.

Dit unieke jaarlijkse feest – waarbij de lokale dorpelingen zich kleden in opvallende, kleurrijke maskers en hoofddeksels om deel te nemen aan een soort geestencarnaval – is een populaire datum op de festival kalender. Het meest opvallende hoogtepunt van het evenement is de parade van de gekostumeerde dorpelingen door de stad.

Naast de grote parade zijn er tijdens het driedaagse festival verschillende andere activiteiten, waaronder traditionele rituelen en boeddhistische ceremonies in de Phon-Chai-tempel.

Op de eerste dag (vrijdag 1 juli) staat iop het programma onder meer voedseloffers aan monniken in de tempel, een ceremonie voor het aanroepen van geesten, een culturele ceremonie en toneelvoorstellingen.

De officiële openingsceremonie van het festival voor het Dan Sai District Office op dag twee (zaterdag 2 juli) wordt gevolgd door het aanroepen van geesten, gevolgd door de grote parade, het merit maken en het afvuren van bamboeraketten.

Op dag drie (zondag 3 juli) zullen er 13 opeenvolgende boeddhistische preken zijn in de Phon-Chai-tempel en een boeddhistische parade van alle dorpen in het Dan Sai-district.  

Meer informatie over het Bun Luang en Phi Ta Khon Festival is verkrijgbaar bij TAT Loei Office op Tel. +66 (0) 4281 2812, +66 (0) 4281 1405, of via e-mail op [email protected].

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website