Paus Franciscus zal in november Thailand bezoeken

Door Redactie
Geplaatst in Agenda
Tags: ,
22 juli 2019

Katholieke kringen in Rome melden op hun website dat paus Franciscus in november van dit jaar Thailand en Japan gaat bezoeken. Zijn bezoek zal samenvallen met de 350ste verjaardag van de aanwezigheid van de rooms-katholieke kerk in Thailand.

Paus Franciscus zal de tweede paus zijn die Thailand bezoekt, na paus Johannes Paulus 2 in 1984.

Er zijn bijna 380.000 katholieken in Thailand, een cijfer dat 0,46% van de totale Thaise bevolking van 69 miljoen vertegenwoordigt. Er zijn 11 bisdommen met 436 parochies en 662 priesters.

Het eerste historische verslag van een poging om het christendom in Thailand te introduceren is te danken aan John Peter Maffei, die verklaarde dat rond 1550 een Franse Franciscaan genaamd Bonferre, die hoorde over het grote koninkrijk van de Peguans en de Siamezen in het oosten, op een Portugees schip vertrok van Goa naar Cosme (Peguan), waar hij drie jaar lang het evangelie predikte, maar zonder enig resultaat.

Lees meer over de ontwikkeling van de katholieke kerk in Thailand op deze link:en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_in_Thailand

Bron: Sanook. Com

6 reacties op “Paus Franciscus zal in november Thailand bezoeken”

 1. chris zegt op

  Ik kom inderdaad wel eens niet-Boeddhisten tegen in Bangkok maar deze mensen noemen zich Christenen en gebruiken het woord katholiek eigenlijk nooit. Ben er ook niet zeker van dat de Thaise gelovigen het onderscheid weten tussen protestanten en katholieken.
  Bijzonder is wel dat ik een aantal ‘oudere’ (35-50 jaar) Thaise vrouwen ken die elke zondag naar een dienst gaan met name om er buitenlandse vrijgezelle mannen te ontmoeten……de kerk als dating mogelijkheid.

  • Tino Kuis zegt op

   Die niet-boeddhisten noemen zich christenen? Er wonen veel meer moslims dan christenen in Bangkok. Tegen vreemden noemen de moslims zich geen Sunni’s, Shi’a’s of Soefi’s, die christenen zullen ook niet meteen zeggen of ze katholiek of protestant zijn. Neem maar van mij aan dat ze dat zelf heel erg goed weten.

 2. Tino Kuis zegt op

  Paus Franciscus zal zeker ook aandacht schenken aan de 7 martelaren in Songkhon, Mukdahan provincie. Ze werden in 1940 tijdens de Siamees-Franse oorlog door de politie geëxecuteerd op verdenking Franse spionnen te zijn omdat zij immers katholiek waren.

  • Tino Kuis zegt op

   https://en.wikipedia.org/wiki/Martyrs_of_Songkhon

 3. theoS zegt op

  Er staat zelfs een katholieke kerk naast de Tesco Lotus in Sattahip.

 4. Gringo zegt op

  Voor geinteresseerden, hier een goede docu over het bezoek van de paus in 1984:
  https://www.youtube.com/watch?v=bV6YabnT10I


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website