Koningsdag 2018 in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Agenda
Tags:
26 april 2018
Steve Photography / Shutterstock.com

Morgen is het Koningsdag, zoals u ongetwijfeld weet, en Nederland zal in zijn geheel Oranje kleuren. Menig toerist zal zich weer verbazen over deze traditionele viering van de verjaardag van het staatshoofd. Ook op de Nederlandse Antillen wordt Koningsdag uitbundig gevierd.

Buitenland

Niet alleen Nederland wordt Oranje ingekleurd. Op een wereldkaart zou je heel wat vette Oranje stippen kunnen zetten op plaatsen waar Nederlanders Koningsdag gaan vieren. Ik heb even op de website van Buitenlandse Zaken gesurfd en hoewel de aankondigingen op die site nogal rommelig door elkaar staan, kun je toch van vele Nederlandse ambassades lezen, dat er tenminste een receptie wordt georganiseerd.

Thailand

We mogen als Nederlander in Thailand best trots zijn, dat Koningsdag op grote schaal wordt gevierd. De drie Nederlandse verenigingen, Hua Hin, Pattaya en Bangkok hebben elk een feestprogramma gemaakt, compleet met Nederlandse hapjes, Nederlandse muziek en zelfs een vrijmarkt voor kinderen. Alle drie hebben hun feest al op dit blog aangekondigd en ik zet ze nog even voor u op een rij:

www.thailandblog.nl/agenda/agenda-koningsdag-27-april-hua-hin-en-eind-mei-gratis-eten-en-drinken

www.thailandblog.nl/agenda/agenda-nvt-koningsdag-vrijmarkt-28-april-tuin-nl-ambassade

www.thailandblog.nl/agenda/27-april-koningsdag-2018-nvt-pattaya

Elders in Thailand

Of er elders in Thailand ook aandacht aan Koningsdag wordt besteed door Nederlands geleide horeca-ondernemingen is mij niet bekend. Mocht dat wel zo zou zijn, dan kan dat in een reactie hieronder alsnog bekend worden gemaakt.

Hoe dan ook, ik wens u allen een genoeglijke Koningsdag!

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website