De Big Buddha Mountain nabij Silverlake Winery, Pattaya, zal komend weekend weer feestelijk oplichten als de traditionele kunstenaars op het 8e Khao Chee Chan Festival hun culturele shows opvoeren.

Supoj Pudkietkajon en Sorakai Sirikanna, vice-president van de Khao Chee Chan Cliff Carving Foundation hebben een gedetailleerd programma voor het festival van 17- 18 oktober aanstaande voorbereid.

Het festival, dat elk jaar wordt georganiseerd door de afdeling Toerisme en Sport van Chonburi bevordert het cultureel toerisme. Het is ook een eerbetoon aan HM de late koning Rama IX en wijlen opperste patriarch Nyanasamvara, die opdracht gaf tot de laserafbeelding aan de Khao Chee Cha.

Naast de gebruikelijke lantaarn parade, zal het festival extra beschikken over een Ramayana Khon gemaskerd toneelstuk, en twee niet te vertalen andere ceremoniën. De muziekcomposities van wijlen koning Bhumibol zal worden gespeeld door de Royal Thai Navy Band, terwijl ambachtslieden een “thepbanthng” dans zullen uitvoeren en een schaduwspel vertonen.

Elke dag zullen vanaf 17.30 uur verkoopstands met lokale producten opgesteld staan.

Het zittende Boeddhabeeld die door lasers in de rotsen ingekerfd werd, is uitgevoerd in de stijl van de Sukhothai periode vermengd met Lannakunst accenten. Het is 130 meter hoog en 70 meter breed. Boeddhistische relikwieën worden bewaard in de borst gebied.

Het project werd in opdracht van de voormalige opperste patriarch ter ere van koning Rama IX’s gouden jubileum aangeboden vanwege zijn 50-jarige regeerperiode.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website