De Nederlandse Vereniging in Pattaya organiseert voor leden en niet-leden een excursie naar het prachtige eiland Koh Si Chang aan de kust van Si Racha.

Dit eiland staat sterk in het teken van Rama V of Koning Chulalongkorn. Direct aan zee ligt het zomerpaleis van deze koning: Chudhadhuj Rajthan Palace. Veel is verwoest, maar wat over is, is de moeite waard. Een mooi gebouw, dat nu als museum fungeert. Talloze bijgebouwen. Een schitterende stupa en vooral een prachtige tuin.

Hoogtepunt op het eiland is ongetwijfeld de Chinese tempel, die tegen een reusachtige klif aan de haven is gebouwd. Een kabelbaantje gaat naar één van de etages en daar kan je je verbazen over het Chinese Boeddhisme. Deze tempel heet Saan Chao Pho Khao Yai. Ook bezienswaardig is de Wat Asdangkhanimitr, bijna gotisch van bouw. En een heilige boom, waar Chulalongkorn veel mediteerde. Of de Wat Tham Yai Prik met als thema: als je denkt over de dood, kan je de zin van bestaan begrijpen. En er is een maritiem museum met aquarium: Cholatassathan.

Deze excursie vergt redelijk veel van de fysieke conditie. Veel lopen en klimmen, maar dan zie je ook wat. Hier wat concrete punten. Vertrek op woensdag 9 maart met een minibus op het parkeerterrein van View Thalay 5 om 9.30 uur. De boot vertrekt vanaf Si Racha om 10.00 uur. We zijn om 17.00 uur weer terug in Pattaya. Het minimum aantal personen is 8. De prijs voor leden is 500 Baht, voor niet-leden 700 Baht, exclusief de lunch. Opgeven voor 2 maart bij koger@loxinfo.co.th .

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Agenda: Excursie naar Koh Si Chang op 9 maart met de NVP”

  1. Petervz zegt op

    Inderdaad een erg leuk uitje. Als je pas om 10 uur een boot neemt en om 17 uur al weer terug bent in Pattaya, dan is het wel een erg kort verblijf op het eiland zelf.

    De oude paleisgronden van Rama V zijn de moeite waard om al enkele uren doorheen te lopen. Het paleis is overigens niet verwoest, maar het hoofdgebouw is overgebracht naar Bangkok, tw het beroemde Vimanmek Mansion.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website