De bikerboys Hua Hin hebben weer twee leuke uitstapjes gepland, naar de Countryroads ten Noordwesten en Westen van Hua Hin en naar de uitgestrekte stranden ten zuiden van Hua Hin. Deelname gratis. Wij rijden met kleinere motorbikes, max 150 cc. Gemiddelde snelheid is 60 km/u. Om het uur is een rustpauze. Reserveren is verplicht.

Meer informatie: bel Robert (0926125609) of stuur mail: [email protected]

Programma Biker Boys Hua Hin

Zondag 10 juni – Countryroads ten Noordwesten en Westen van Hua Hin (185 km)

Van Hua Hin rijden we westwaarts en verder noordwestwaarts richting Kaeng Krachang National Park. Aan de grens van het Nationale Park rijden wij dan langs het omvangrijke Ban Yang Chum Reservoir. Eenmaal voorbij het meer komen we in het wilde westen, een bebost en bergachtig gebied aan de grens met Myanmar. De asfaltwegen en zandwegen wisselen mekaar af. Prachtige natuur met praktisch geen verkeer. Een droom voor natuurliefhebbers. Uiteindelijk komen we in het dorp Palu U terecht, de plaats waar de bekende watervallen liggen. Lunch in ons stamrestaurantje op de heuvel. Vandaar terug Oostwaarts richting Hua Hin en in Ban Nong Phlap slaan we rechtsaf naar de door onze bikers bekende Hua Hin Vineyards.

Tijd voor koffie of een verfrissend glaasje lokale cider en een gezellig praatje en dan volgt misschien wel het leukste stuk weg af te leggen. Leuk qua natuur maar vooral om te rijden: prachtige wegen met veel gezellige bochten tussen de bergen in. Geen verkeer, de baan is voor ons alleen en de snelheid kan wat opgedreven worden. Na de gezelligheid komen we dan aan Pran Buri Dam voor een laatste zonsondergang stop. Nadien nog 15 km naar Hua Hin.

Zondag 24 juni – Via de Afrikaanse route in het bergachtige Westen naar de uitgestrekte stranden ten zuiden van Hua Hin (145km)

We rijden westwaarts naar het prachtige Pran Buri Lake waar we een groepsfoto nemen. Vandaar nemen we een aardeweg langs de zuidkant van het meer dat zeer avontuurlijk is. Vele ups en downs, bochten en hindernissen vereisen wat vaardigheid in het rijden. Ieder op eigen ritme en liefst zo weinig mogelijk met de voorrem stoppen is onze aanbeveling. De landschappen zijn prachtig maar tijdens het rijden kan men er weinig van genieten vanwege de concentratie op de weg. Een 3-tal fotostops zijn voorzien om de mooie zichten op het meer en de bergen vast te leggen. De wilde natuur en de aard van de weg, de kleine primitieve woonhokjes , de zeer primitieve en beperkte veestapelltjes doen steeds denken aan typische Afrikaanse landschappen. Na een kleine 20 km vervoegen we een mooie asfaltweg die ons door een wondermooi landschap naar Pran Buri leidt. Daar is steeds onze koffiestop waar we een half uurtje gezellig kunnen praten met mekaar.

In Pak Nam Pran vervoegen we de kust waar we in een andere wereld terecht komen. Een mooi kustweg waar het toerisme zich langzaam ontwikkeld. Verder omzeilen we de Khao Kalok berg en komen we terecht in ons stamrestaurantje aan Dolphin Bay. Na een smakelijk buffetje rijden we terug naar Hua Hin via een paar schilderachtige wegen. Nog even stoppen aan het stilgelegde Maha Samutr Laguna reuze bouwprojekt. Over dit raadselachtig fenomeen schrijf ik nog een artikel.

Samenkomst op Parking BIG C om 9.00 uur.

1 reactie op “Agenda: Twee uitstapjes in juni van de Bikerboys Hua Hin”

  1. Roel zegt op

    Leuk,is er ook zo’n clubje in Pattaya vraag ik me af.
    Mooie tijdsbesteding als ik weer 2 maanden overwinter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website