Motorliefhebbers moeten deze video die is opgenomen in Noord-Thailand zeker bekijken, het gaat dan zeker weer kriebelen.

Wie ooit motor heeft gereden of dat nog doet kan het beamen, het gevoel van vrijheid is ongekend. Je geniet meer van de omgeving en de natuur. Het in toom houden van je stalen ros maakt van jou een cowboy in de moderne tijd.

De wegen in Noord-Thailand zijn prima geschikt om je stuurmanskunst te vertonen. In deze video zie je daar mooie beelden van.

De video is ingezonden door Jan Beute zelf ook een motorrijder.

Ervaar de vrijheid – Thailand ontdekken op de motor

Bekijk hier de video:

https://youtu.be/TlyNrCB-NUI

10 reacties op “Ervaar de vrijheid – Thailand ontdekken op de motor (video)”

 1. A.J. Edward zegt op

  Schitterende mooie video Jan.

  Wij zijn ook een groep enthousiaste “toer” rijders, en wel komende uit de omgeving ten noordoosten van de provincie Udon Thani. Vrijwel elke zaterdag doen wij gezamenlijk een rit in de omgeving, dan is bij ons vooral route langs de Mekon populair, 2tot 3x per jaar houden wij een meerdaagse, dan wat verder weg, steeds een ander deel van Thailand ontdekken, of weer ontdekken, onze club-tref bestaat uit een heuse western saloon waar we ons zaterdags gezamenlijk dan treffen. Mooi is dat de rijders meerdere verschillende merken motoren bezitten, vaak de zelfde mensen maar wel met afwisselende motoren.

  Super gezellig altijd.

 2. dick zegt op

  Prachtige VDO van een toer door mijn favoriete gebiedsdelen in Thailand.
  Zo jammer dat de “haze” een deel van de charme teniet doet..

 3. Jef zegt op

  Zeer goed gemaakt, alsook de muziek.
  Man man wat mis ik dit prachtige land met zijn lieve mensen, lekker eten en goed klimaat.
  Mijn enige verslaving : Thailand

 4. l.lagemaat zegt op

  Het ziet er erg uitnodigend uit, prachtig!

  In mijn omgeving heb ik toertochten georganiseerd voor motorbikes!
  De belangstelling werd steeds minder, jammer.Dezelfde ervaring met
  tennisspelers! Nu ben ik afhankelijk van vrienden die weer terugkomen
  naar Thailand.

  • Sietse zegt op

   Heer I.Lagemaat u schrijft in mijn omgeving,maar waar is dat. Misschien als leden van het thailandblog dit lezen bij u in de omgeving denken dat wil ik ook wel en een stukje rijden is nooit een probleem voor een motorrijder en zeker gezellig met zijn tweeën of meer.

   • Ronny zegt op

    Beste I. Langemaat inderdaad ik zou graag een keer willen meerijden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd met welke motoren jullie rijden.
    Mijn vraag is dus waar rijden jullie en stellen jullie eisen aan de motoren die meerijden

 5. Sietse zegt op

  Beste Ronny het zelfde voor U, waar woont U zelf woon ik in pretchukirican omgeving erg mooi om te rijden tot aan chumphon Lung Addie heeft hier diverse keren over geschreven. En er is een zeer actieve groep in Hua Hin die 2 maal per maand gaan rijden met max 15 rijders.

  Groet

 6. Gust zegt op

  Het hoeft ook niet allemaal ‘heavy’ te zijn . Mijn vrow en ik deden de Mae Hong Son-Loop met een 125 cc. met afwijkingen naar Ban Rak Thai of andere onbekende oorden.Was het leven maar zo een ‘motortocht’

 7. Lung addie zegt op

  Beste Jan,
  prachtige video welke je plaatste. Ik heb ervan genoten en deed me terugdenken aan de motortrips welke ik zelf maakte in Thailand en dat waren er veel. Dat zijn onvergetelijke belevenissen welke men niet kan vergelijken met rondtoeren per wagen. Je ziet onmiddellijk dat dit echt ervaren motorrijders zijn: voldoende afstand houden, zoveel mogelijk kruisgewijs in groep rijden…. Moesten de Thais ook op die manier rijden er zouden veel minder ongevallen zijn.

 8. Roger zegt op

  Zwijg me stil van ‘de rijkunsten’ van de Thai Lung Addie.

  Kom net terug thuis van het immigratiekantoor en heb op de motorway bijna 2 aanrijdingen gehad door onnozelaars die al slalommend het verkeer voorbij steken, dan nog het liefst langs de verkeerde kant. Ze vliegen van het eerste naar het vierde rijvak, schandalig. Om dan nog maar te zwijgen van diegene die aan 90km/uur constant op het 4de rijvak rijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website