Muay Thai demonstraties in Ayutthaya (Alexey Volkov / Shutterstock.com)

Op 17 maart is het Nationale Muay Thai dag. Dit is geen officiële feestdag maar wel een dag waarbij stil gestaan wordt bij de belangrijkste sport in Thailand: Thais boksen oftewel Muay Thai.

 

Zo zijn er evenementen in verschillende Muay Thai-stadions en trainingslocaties. Vooral in de stad Ayutthaya is er volop aandacht voor de  Nationale Muay Thai dag. het is de thuisbasis van de legendarische figuur Nai Khanom Tom, die in Thailand als een held geëerd wordt. Voor de belangstellenden herplaatsen we vandaag een artikel over Nai Khanom Tom, geschreven door Gringo.

Tijdens de Nationale Muay Thai Day zijn er evenementen in Ayutthaya, de stad organiseert een jaarlijks festival. Ook het standbeeld van Nai Khanom Tom, op het provinciale sportterrein, wordt deze dag versierd met bloemenslingers.

2 reacties op “Agenda: Nationale Muay Thai dag op 17 maart”

  1. Michaelsiam zegt op

    Dit is echt een tip: Nai kanom Thom dag in ayutthaya op 17 maart. Iedereen die in de gelegenheid is kan ik aanraden om hier naartoe te gaan. De 2 vechters op de foto zijn supan(Thai) en mami (Japans) zij zijn met elkaar getrouwd en verzorgen de mooiste shows en ook geven zij clinics muay boran (traditioneel muay Thai). De hele dag staat in het teken van muay boran, spektakel en shows en is gratis toegankelijk voor iedereen!(cadeau van de gouverneur en het bureau voor toerisme) ’s avonds een waanzinnig mooie lichtshow, waarbij de slag tussen Birma en Thailand word nagespeeld. Kompleet met olifanten en echte wapens.
    Aanrader!

    • Sir Charles zegt op

      Kan er helaas niet bij zijn, volgende keer dan maar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website