Op de foto: Cees Lepair (rechts) in gesprek met NVTHC-voorzitter Do van Drunen (foto Nellie Gillesse)

Dr. Cees Lepair, wil de aanwezigen in Hua Hin/Cha Am op vrijdag 28 februari deelgenoot maken van zijn klimaat-opvattingen. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden (met lichtbeelden) over een onderwerp dat ons allen aangaat.

U bent welkom bij de Sailing Club Hua Hin (in Cha Am) vanaf 18.00 uur. Toegang gratis, eten en drinken voor eigen rekening. Niet-leden kunnen desgewenst voor 500 baht per jaar lid worden. Hieronder doet Cees alvast een voorzet:

In een tijd lang geleden en een werelddeel ver van hier wisten alle geleerden dat de zon om de aarde draaide. Ze waren heel knap. Ze konden de plaats van sterren en planeten aan de hemel precies uitrekenen. Ze wisten wanneer zons- en maansverduisteringen optraden en nog veel meer. Twee van hen, Copernicus en Galilei, beweerden dat het anders was. De eerste hield zijn mond tot op zijn sterfbed. De ander kreeg huisarrest en een spreekverbod in een rechtszaak, waarin alle wetenschappers tegen hem getuigden. Zijn leer riep Gods wraak af over de wereld.

In de tijd van onze grootouders werd Einsteins theorie in de meest vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften verworpen. In mijn studententijd werden de ontdekkers van de verschuiving van de continenten door hun universiteiten ontslagen.

Omstreeks het jaar 2000 naderde volgens bijna alle geleerden de wereld zijn einde door de uitstoot van CO2. Er gingen stemmen op de ontkenners te straffen, want zij bedreigden het voortbestaan. Om te beginnen verloren die hun baan. De enigen die nog wat tegen pruttelden, waren een paar gepensioneerden. Die hoefden daarvoor niet te vrezen.

Zo één ben ik dus. En nu weet u de risico’s voor als u mij napraat. U bent gewaarschuwd.

Is er dan geen klimaatgevaar volgens mij? Wel wis en waarachtig! Er dreigt een ramp. Maar niet die van een warmere wereld. De ramp, die ons wacht, roepen we af over ons zelf. Niet met CO2, maar met energiegebrek. Indien de wereld zo dom zou zijn het voorbeeld van Nederland en de Europese Unie te volgen, gaat eerst zo nu en dan het licht uit en krijgen we het koud. Dan volgt armoede, en honger; en tenslotte massasterfte. Zo’n vaart zal het niet lopen. Ik denk dat het bij economische schade blijft. Dan krijgen we opstand, of de dreiging ervan. En daarna zullen dezelfde of nieuwe machthebbers rechtsomkeert maken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter. Misschien kunnen we bij de volgende verkiezingen er wat aan doen.

Op de Sailing Club bijeenkomst wil ik proberen uit te leggen waarom de CO2-jacht, die nu gevoerd wordt, net zo dom is als de stellingname van de tegenstanders van Galilei en Copernicus.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Agenda: Dr. Cees Lepair vertelt op 28 februari bij de NVTHC over zin en onzin bij de klimaatdiscussie”

 1. Don zegt op

  @ Dr. Lepair:

  ‘Zo één ben ik dus’ is niet echt duidelijk en onbelangrijk.

  Duidelijk van Dr. Lepair is het stellen van subjectieve prioriteiten mbt urgentie in klimaatsverandering waarbij tevens de Co2 kwestie wordt afgedaan als dom.

  Beetje kort door de bocht van deze Dr.

 2. johny zegt op

  De maatregels die nu door Europa worden opgelegd zijn gewoon onrealistisch. De landbouwers en de bouw zijn daar in Nederland een voorbeeld van. De normen en regels voor nieuwbouw in Belgie zijn heel duur, de voordelen zijn er vooral in theorie, in de praktijk maken ze de problemen alleen groter. Europa kan de wereld echt niet redden, ze begrijpen het alleen nog niet. Het is ook niet de schuld van het kolonialisme dat het in Afrika zo slecht gaat, daar voelen ze zich ook schuldig over.
  Hier in Thailand liggen ze absoluut niet wakker van het Co2 probleem.
  Ontkennen dat er een flink probleem ontstaat voor de toekomst kunnen we niet. Er iets aan veranderen, met een groeiende wereldbevolking, is volgens mij een utopie.

 3. Johannes (2) zegt op

  Ander goed voorbeeld en zeker geen domme jongen : Lord Christopher Monckton, 3rd Viscount of Brenchley
  Vele video’s op youtube
  Alles word onderbouwd met grafieken.

 4. Erik zegt op

  Lijkt me een interessante bijeenkomst te worden. Op internet heet hij overigens Kees met een K en zijn site is https://www.climategate.nl/author/keeslepair/

 5. l.lagemaat zegt op

  Met belangstelling kijk ik uit naar het verslag van deze bijeenkomst 28 februari.

  De ramp, die ons wacht is niet het energie gebrek!

  Dat wordt de watervoorziening in alle delen van de wereld en de verdeling ervan, zie bijvoorbeeld de “Mekong ramp”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website