Agenda: Concert uitvoering in Tiffany – Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
2 april 2017

Zaterdag 8 april vindt er weer een klassiek muziekconcert plaats door het Silpakorn Summer Music School orkest (SSMS) met uitsluitend Thaise instrumentalisten. Het geheel staat onder leiding van de Japanse dirigent Hikotaro Yazaki. Reeds eerder is dit orkest met groot succes in Tiffany in Pattaya opgetreden.

Dit keer zal van Tchaikovsky de Symphonie nr.6, Pathetique uitgevoerd worden. Tchaikovsky ( 7 mei 1840 – 6 november 1893) heeft veel werken gecomponeerd. Dat gebeurde pas op latere leeftijd (1877) wat mogelijk gemaakt werd door een rijke bewonderaarster, een Russische gravin. Een paar bekende werken zijn de Notenkrakersuite en het Zwanenmeer. Invloeden van Mozart en Mendelssohn zijn in sommige werken te herkennen.

Het Tiffany leent zich bij uitstek voor dit soort uitvoeringen door de warme klassieke aankleding, die dit gebouw heeft. De fraaie trappen partijen met aan de zijkanten mooie schilderijen geven een extra dimensie aan een klassiek concert.

Het concert begint op 14.00 uur en de toegang bedraagt 600 Baht, studenten 300 Baht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website