Vorige week stond een bezoek aan het Kui Buri National Park op het programma van onze 2-wekelijkse motorbiketochten. Om 11 uur was het verzamelen geblazen op de Parking van de Big C in Hua Hin. Maar liefst 18 bikers kwamen opdagen en onder begeleiding van Jos en Robert trok de lange sliert rijders zuidwaarts richting Pran Buri.

Na een uurtje biken hadden we een korte koffiestop en reden we dan richting Sam Roi Yot National Park, een voor ons zeer vertrouwde locatie omdat vele van onze tochten door het park lopen. Rond 13 u hadden we een lunch stop in een originele ingerichte coffeeshop in de buurt van Kui Buri.

Nadien was het nog een uurtje rijden tot aan de Wildlife Watching Area. 3 pick-up trucks met gidsen en begeleiders stonden op ons te wachten bij aankomst en we konden meteen beginnen met onze safaritocht.

Na een tijdje door de jungle gereden te hebben hielden we halt bij de eerste stop. Bij dit meertje zouden wel eens olifanten kunnen zitten. Ons lange turen door de verrekijkers werd niet beloond. De rangers probeerden door met elkaar te communiceren te achterhalen waar de olifanten zich schuil hielden. Dit duurde even. We reden verder naar onze 2e stopplaats. ‘Daar! In een grote vlakte, een hele kudde olifanten, snel even tellen, 20, 25 ? Nog eens tellen, ja het waren er zeker 25 in kleine groepjes, vele moeders omringd door babyolifantjes stonden ongestoord rustig te grazen op ca 100 meter van de trucks, sommigen zaten te spelen in het zand en water. We naderden zelf to ca 50 meter en dan stop.

Foto’s nemen, video’s, verrekijkers en dit indrukwekkend spektakel gedurende een klein uurtje bewonderen. Geen van de olifanten keek maar eventjes op, hadden ze ons niet gezien of deden ze alsof? Langzaam trok de kudde westwaarts in kleine groepjes verspreid, waarschijnlijk een aantal families bij mekaar. Iedereen was gelukkig omdat we toch dit enig spektakel hebben kunnen meemaken. Op de terugweg hebben dan nog een alleenstaande olifant voorbijgereden, volgens de gids een jong mannetje op zoek naar een wijfje. Wat verder zagen we tussen de bomen een kudde waterbuffels, minstens 10. Even stoppen om snel wat foto’s te nemen maar zij hadden ons waargenomen en verdwenen snel in het dichte woud.

Kui Buri National Park ligt ca 110 km ten zuidwesten van Hua Hin. Tours zijn mogelijk vanaf 14:00u, maar vanwege de hitte laten de meeste dieren zich pas tegen het einde van de middag zien. Kosten bedragen THB 850 per pick-up truck (inclusief chauffeur en gids). In een pick-up truck kunnen 6 tot 8 personen plaatsnemen. Daarnaast moet je nog entreegeld voor het nationale park betalen: THB 200 per volwassene en THB 100 per kind.

Bikerboys Hua Hin zijn een groepje vrienden die om de 2 weken (1ste en 3de zondag van de maand) onder begeleiding van Robert en Jos vanuit Hua Hin een daguitstapje maken van ca 150-200 km naar diverse boeiende bestemmingen. Deelnemers is een internationaal publiek. Deelname is gratis. Er wordt gereden met kleine motorbikes, meestal Honda PCX 150 (150 cc). Iedereen met wat bike rijervaring is welkom.

Informatie : Robert (0926125609) – e-mail: sikkens2011@gmail.com – FB Bikerboys Hua Hin


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Olifanten spotten in het Kui Buri National Park met de Bikerboys-Hua Hin”

 1. T zegt op

  Leuke trip hoor bedankt voor de informatie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. robert48 zegt op

  Leuke trips jammer dat hier niks is in de isaan zo,n clubje bikers op PCX motorbike.
  Ging vaker met een vriend van me erop uit maar is helaas overleden vorig jaar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website