Wat willen Thaise kinderen later worden?

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
11 januari 2018

Weet u nog wat u later wilde worden toen u nog op de lagere school zat? Zal wel, dokter, piloot, treinmachinist of zo geweest zijn.

Ook Thaise kinderen hebben op jonge leeftijd een droom over wat zij later willen worden. Aanstaande zaterdag 13 januari is het National Children’s Day in Thailand en ter gelegenheid daarvan voerde “Sanook” een enquête uit naar de opvattingen van Thaise kinderen. Er werd gevraagd welk beroep ze later wilden uitoefenen.

De top drie beroepen waren:

 1. leraar
 2. dokter
 3. topsporter – vooral voetballer.

Maar er stonden ook wel enkele verrassingen op de lijst – bijvoorbeeld computergamer werd nu gezien als een beroep en er waren ook kinderen, die chef-koks wilden worden. Als beroepen waarmee je aanzien verwerft werden genoemd: beroepsmilitair, politieagent, beroemd artiest en dokter.

En allemaal wilden ze wel 100 miljoen Baht per maand verdienen!

In een reactie zei iemand: “Ik heb twee Thaise nichtjes en twee neven. De meisjes willen allebei verpleegster worden en de jongens kiezen er voor politieman te worden.

De meiden willen gewoon helpen en vriendelijk zijn voor oude en zieke mensen. Toen ik de jongens vroeg waarom ze politieman wilden worden, zeiden ze allebei, omdat … ”Politieagenten rijk worden en mooie huizen en auto’s hebben ”!

Bron: Sanook/Thaivisa


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Wat willen Thaise kinderen later worden?”

 1. l.lagemaat zegt op

  Op de Naklua Road is een beperkte doorgang mogelijk omdat daar ter hoogte van het gemeentehuis veel activiteiten plaatsvinden.
  Veel militair materiaal wordt vertoond en kinderen mogen overal aanzitten en opklimmen.
  Op het plein voor het gemeentehuis snoepgelegenheden, clowns, e.d.
  Soms genieten de moeders meer dan de kinderen, leuk om te zien!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Gringo zegt op

   Het gaat niet om Naklua Road, maar op Pattaya North, tegenover Tesco Lotus

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. John Chiang rai zegt op

  In mijn omgeving zie ik zonder dat ik generaliseren wil,veel jonge Thaise teenagers,die grote plannen hebben, maar er liever geen fluit voor doen.
  Toegegeven hebben velen ook weinig mogelijkheden om een goede,en vooral voor de ouders betaalbare school te bezoeken,maar als ik hier op het dorp kijk,hebben de meesten ook een erg lage Interessen spiegel.
  De vrije tijd die ook gebruikt kon worden met bijv.een zelfstudie Engels,wordt vaak gebruikt met het kijken van Soaps,of het kijken van de meest kinderlijke tv spelletjes.
  Ook zie je ze vooral op Line en Facebook,dat ze de eenvoudigste filmpjes en poppetjes met hun mediale vriendjes delen,terwijl als het gaat om een goede tekst voor een E-Mail,de meesten reeds aan hun grenzen stoten.
  De zoon van het nichtje van mijn vrouw,droomde ook van een prof/voetballer toekomst,en heeft zelfs een school bezocht,waar naast het normale onderwijs,veel tijd aan deze sport besteed werd.
  Een school die voor zijn ouders een financiële rib uit het lijf betekende,en die uiteindelijk als eindresultaat gebracht heeft,dat hij nu voor een haast minimumloon bij de Big C Supermarkt werkt.
  Hoewel hij qua uitzien een echte sunnyboy is,maar helaas aan fatsoenlijke opleiding niets te bieden heeft, heeft hij nog steeds de droom dat de hele wereld op hem staat te wachten.
  En zo ken ik er nog een paar in de familie,waar ik bij hun duidelijk ontbrekende will,de geldhaan reeds lang dicht gedraaid heb.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 3. Fransamsterdam zegt op

  Opmerkelijk dat we onlangs konden lezen dat 80% van de kinderen niks heeft met school, zich er geen deel van vindt uitmaken, en dat ze wel het liefste leraar worden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Ik hoop vooral dat al die kinderen gezond groot mogen worden.
  Misschien niet zo vanzelfsprekend in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 5. Ruud zegt op

  50% van de studenten in privé scholen willen dokter worden, of worden toch in die richting gepusht…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Danzig zegt op

  Veel meisjes in Isaan willen niets liever dan ‘mia farang’ worden, de vrouw van een farang, omdat ze weten dat dat de enige reële optie is op een beter leven. En ik geef ze geen ongelijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 7. William zegt op

  Het beste kunnen ze leren voor oorarts, aangezien bij feestjes, scholen, bioscopen, rouwplechtigheden, bruiloften etc, de Jukeboxen zo hard en zoveel bas wordt gebruikt, kan het bijna niet anders dat er veel gehoorschade is en gaat komen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website