Watervliegtuigje maakt noodlanding

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 augustus 2020

Maprachan meer

Motorstoring leidde zaterdagnamiddag, 29 augustus tot een crash van een watervliegtuigje op het Maprachan Reservoir Lake. De piloot bleef ongedeerd en werd uit het water gehaald.

Narin vertelde de autoriteiten dat hij een landing op het water wilde maken, maar door een motorstoring kreeg hij de wielen niet voldoende opgetrokken. Het vliegtuigje sloeg over de kop toen het te water raakte en gooide hem in het meer. Hij zwom terug naar het vliegtuigje en wachtte op hulp.

Toeschouwers rond het meer kreeg een goede show, maar de politie was minder geamuseerd en bracht hem naar het politiebureau om zijn licenties te controleren en de laatste onderhoudsbeurt van dit vliegtuigje!

Dit aldus de Pattaya Mail. Het wordt een ander verhaal als men weet dat er geen landingen met watervliegtuigjes op het water in deze omgeving gemaakt mogen worden. En zeker niet op het waterwingebied Maprachan. Tijdens het sporten met een groepje mensen kwam dit (oude)vliegtuigje over met een niet goed afgestelde motor. Maar de hoogte was ruim voldoende om terug te keren naar het nabijgelegen vliegveldje. Hij vloog echter rechtdoor naar het Maprachanmeer. Ik vermoed dat de man met dit toestelletje een waterlanding wilde oefenen.

De drijvers hadden echter de stroomlijnvorm van een flatgebouw zodat een landing alleen door zeer ervaren vliegers gemaakt zou kunnen worden! Toen het misging, werd dit verhaal opgehangen!

Het vliegtuigje zal snel geborgen moeten worden om geen vervuiling van het water te krijgen door de lekkende vloeistoffen van dit toestel.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website