Het is alweer 8 jaar geleden dat Vorayuth Yoovidhya, erfgenaam van een steenrijke familie, een verkeersongeluk veroorzaakte met dodelijke afloop. Een motoragent kwam daarbij om het leven in Thong Lor, Bangkok. Hij wachtte het proces niet af en vluchtte in 2017, geholpen door zijn vader, naar het buitenland om zo zijn strafvervolging te ontlopen.

 

Sommigen pleiten voor vrijspraak, zelfs bij de Royal Thai Police, maar onder grote druk van de publieke opinie en protest onder leiding van voormalig lid van de Senaat Rosana Tositrakul, met het verzoek om verdere onderzoeken te verrichten, heeft de rechtbank besloten om de zaak aan te houden.

Rechtvaardigheid in Thailand toont opnieuw wat voor een onvoorspelbaar beest het is wanneer het over zijn ongelijke benadering gaat. Het blijkt afhankelijk te zijn van de familienaam en wie men kent.

Ook premier Prayut benadrukt dat hij nooit iemand heeft geholpen die de wet heeft overtreden. De woordvoerster van de regering, prof. Dr. Narumon Pinyosinwat, zei dat generaal Prayut deze zaak nauwlettend volgt en wil dat de kwestie verder wordt onderzocht om een eerlijk proces voor alle partijen te waarborgen.

Het werk van de politie aan deze zaak wordt nu onderzocht door het Bureau van de Nationale Commissie voor corruptiebestrijding, die bezig is met het verzamelen en dagvaarden van alle informatie. Meer getuigen zullen worden opgeroepen om te getuigen, met inbegrip van docent Sathon Vijarnwannaluk van de Chulalongkorn University Physics vanwege zijn berekening van de snelheid van het voertuig, en Vichan Peonim chef juridische geneeskunde van het Ramathibodi Hospital AVM voor het bewijs dat er sporen van cocaïne gevonden zijn in het lichaam van de heer Vorayuth.

De commissies die aan deze zaak werken zullen de commissaris-generaal van de Thaise politie dagvaarden. Een forensisch wetenschapper van de politie beweert dat hij onder druk werd gezet om de geschatte snelheid van de Ferrari van Red Bull erfgenaam Vorayuth “Boss” Yoovidhya in de rapporten lager te vermelden dan tijdens het ongeluk het geval was.

Ondanks de verjaringstermijn van rijden onder invloed, roekeloos rijden gevolgd door schade aan een ander persoon en het niet stoppen om het slachtoffer bij te staan, gaat deze zaak door onder grote druk van de publieke opinie. Een misrekening voor de rijke familie Yoovidhya.

Bron: Nation Thailand

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Vorayuth Yoovidhya “boss”nog onder vuur  vanwege doodrijden politieagent”

 1. Bert zegt op

  ” Hij wachtte het proces niet af en vluchtte in 2017, geholpen door zijn vader, naar het buitenland om zo zijn strafvervolging te ontlopen.”

  Wordt pa ook vervolgd ?

  Hulp aan is toch ook strafbaar

 2. Christiaan zegt op

  Bert, in Thailand is er sprake van klassejustitie. Er is in deze zaak alles gedaan door vader en autoriteiten om veroordeling te voorkomen.
  Goed dat de publieke opinie justitie dwingt om de echte waarheid te achterhalen

 3. Johnny BG zegt op

  De verjaringstermijn zal voor het genoemde afgelopen zijn maar ik vraag mij af hoe dat zit met dood door schuld.
  In dit politieke spel zal alleen de overledende het slachtoffer zijn waarbij de vraag ook weleens kan zijn of zijn familie het zo ziet of als een geschenk door Boedda.
  De zaak gaat door, de compensatie voor familie verhoogd en daarna uitspraak van rechter dat het al lange tijd geleden is en dat er een ruime compensatie heeft plaatsgevonden en dat daardoor een gevangenisstraf niet op zijn plaats is en dat er daarom een x-bedrag overgemaakt kan worden naar een fonds voor verkeersslachtoffers. Prayuth heeft het recht laten zegenvieren en de rechter een wijze uitspraak bij iemand waar geld kwijtraken geen pijn doet. Over 5 jaar weten we het.

  • chris zegt op

   Misschien dat je dan ook een verklaring hebt waarom deze zaak ineens zo opgerakeld wordt, opnieuw in de publiciteit is en waarom nu zowel politie-officieren als leden van het OM in het stof moeten bijten. Kom me niet vertellen dat het door de publiciteit komt want daar had men tot nu toe een broertje dood aan. De zaak had veel gemakkelijker in de doofpot kunnen verdwijnen als alle leden van de elite het daarmee eens zouden zijn.
   Maar er is een groeiende groep rijken die het blijkbaar NIET eens met de huidige gang van zaken. En niet alleen zij. Hun kinderen op de dure scholen en universiteiten protesteren met de andere studenten.

   • Johnny BG zegt op

    De pers heeft de zaak altijd goed gevolgd en dan in de doofpot stoppen met zulke harde bewijzen kan je niet blijven ontkennen en inderdaad geloof ik er alles van dat het te maken heeft met de nieuwe generatie elite die wat meer rechtsgevoel heeft.
    Of het is dat ze een jonge elite ff laten zweten om de schade voor de rest te beperken want nu wordt ook deze groep justitieel aangepakt. De rechters bepalen dus een sturing is er altijd aan te geven.
    De geschiedenis zal het leren maar dat hij de bak in gaat daar geloof ik niet in.

    • chris zegt op

     “De pers heeft de zaak altijd goed gevolgd” (citaat)
     De brief (in Thai) waarin het OM meedeelt dat de strafzaak tegen de Boss is beeindigd vanwege nieuwe bewijzen moest komen via een Amerikans persbureau.

 4. Jacques zegt op

  Als we de statistieken bekijken dan denk ik dat Johnny BG gelijk heeft en dat het zo zal aflopen. Je kunt tot op heden van alles afkopen en als de benadeelde familie dusdanig wordt vergoed dat zij hiermee genoegen nemen, zal van die kant er geen druk meer zijn en veel zal afhangen van de rechtbank, de premier en de voortvarendheid van de politie. Pleiten voor vrijspraak, zelfs bij de Royal Thai police, is toch te zot voor woorden. Als u of ik dit was overkomen dan hadden we zeker 100 jaren gekregen in het Bangkok hotel. De top politieambtenaren hebben een salaris van 80.000 tot 100.000 baht per maand en we weten al lang dat het door hun, naast het salaris, vergaarde geld op allerlei lucratieve manieren zoals extra beveiliging van huizen van particulieren en de bar afdrachten, binnenkomt en zij inmiddels niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen. Bevriend met velen in de rijke top van Thaise burgers en het woord van integer zijn, interpreteren op wel heel creatieve wijze, zegt voor mij genoeg. Nee er is nog een lange weg te gaan in vele landen en dus ook Thailand en het lijkt vechten tegen de bierkaai. Het grote geld regeert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website