Visum voor Vietnam: pas op voor malafide aanbieders!

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
20 december 2019

De Nederlandse Ambassade in Hanoi en het Consulaat Generaal in Ho Chi Minh City waarschuwen Nederlanders die een visum willen aanvragen voor Vietnam.

Visa kunnen aangevraagd worden bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag, in persoon of per post. Zie voor nadere instructies de website van de Vietnamese Ambassade in Den Haag.

E-visa voor toeristische doeleinden voor maximaal 30 dagen, single entry, kunnen online aangevraagd worden uitsluitend via de website van de Vietnamese Immigratie Dienst.

Maak geen gebruik van op internet aangeboden dienstverleners voor het verkrijgen van een visum voor Vietnam. Alhoewel een aantal bonafide is, heeft de ervaring geleerd dat dat niet voor allen geldt.

Bron: Nederlandwereldwijd

7 reacties op “Visum voor Vietnam: pas op voor malafide aanbieders!”

 1. Carlos zegt op

  Goede tip van de ambassade.

  In September 2019 kwam ik vanuit Bkk in Saigon aan.
  Na Lang wachten kwam ik aan het loket.
  De ambtenaar keek moeilijk.
  Het visum was niet goed. Ik Kon de Hotel Boeking laten zien.
  Het hotel werd gebeld . Omdat ik business met Vietnam airlines was gevlogen ,vanwege de XP , (bij klm / skyteam ) om mijn level te behouden. BLeek ik blijkbaar een serieuze “klant“. Na nog eens 10 minuten wachten kwam er een official van Vietnam airlines. DIe vriendelijk lachend de douane man verzocht me binnen te laten, anders moest een Platinum lid nog diezelfde avond terug en er was geen vlucht .
  Toen kwam de vraag … heeft u dollars ? Toen kwam er een mannetje uit een andere hoek die ook pasfoto’s maakte a 20 dollar . ( zelf heb ik altijd 6 of zo extra pasfoto’s bij me) Wat ik Hem Inmiddels diverse keren had zien doen, terwijl ik wachtte.
  Hij hielp eerst twee Engelse dames voor 150 dollar samen aan een geldig visum …!
  Via internet. Toen was ik..
  maar ja met een business ticket kost zon helper natuurlijk 200 dollar … voor mij alleen …
  Na tien minuten onderhandelen met die man ondervtoezicht van inmiddels 2 gewapende douane beambten .kreeg ik het voor 175 dollar klaar. De ambtenaren hadden nog steeds mijnpaspoort achter de dikke glazen ruit …. het mannetje van de 175!dollar zou de douane fee ook betalen dat had ik dan nog voor elkaar
  Voordat ik mijn inmiddels van visum voorzien , paspoort terug kreeg moest ik dus mijn dollars overhandigen , en …. ging het mannetje diverse pagina`s fotograferen , wat ik eigenlijk niet wilde. Maar ze overtuigden me met 1 achter het loket 2 ambtenaren voor het loket en dat mannetje die dus blijkbaar een connectie met zon website had.. dat het echt moest .
  Dus dat liet ik ook maar gebeuren. Ik werd onder begeleiding langs de stempel geholpen..
  En toen … O , ja ik had een koffer bij me ….
  ca anderhalf uur na aankomst kwam ik bij de bagage band die was met rood lint afgezet..maar ik zag mijn koffer eenzaam staan ! Dus ik onder het lint door mijn koffer gepakt … waarbij ik wel door een paar bewakers nauwlettend gevolgd werd …
  Ik was in Vietnam , met de ING pas 4 miljoen voor ca 83 euro gepind …
  En toen eindelijk vakantie !

 2. Joseph Jongen zegt op

  Heb eerder tot volle tevredenheid gebruik gemaakt van de Nederlandse site https://e-visums.nl
  Ook voor het komend jaar visa aangevraagd voor Cambodja en Vietnam. Binnen enkele dagen per email de gevraagde e-visa ontvangen. Iets duurder dan via een ambassade maar wel heel erg gemakkelijk.

 3. Pieter zegt op

  Deze reeds vele malen gebruikt de afgelopen jaren tot volle tevredenheid..
  http://cheapvietnamvisa.net/

  • Cornelis zegt op

   Die geven je niet een zgn e-visum, maar een ‘visa letter’ waarmee je op de luchthaven van aankomst alsnog in de rij moet voor een visum.

   • Pieter zegt op

    Klopt, Cornelis.

    Maar een reisje naar Den Haag vanuit Maastricht duurt ook ff..
    En op de ambassade ben je toch wat meer kwijt dan $7..
    Het wachten op de luchthaven is geen pretje helemaal mee-eens.
    Je moet alle papieren in orde hebben + 2 pasfoto’s + $..
    Maar het duurde nooit langer dan 1 uur.
    Al voelt dat wel als 2 uur..

 4. aad van vliet zegt op

  Tja, Vietnam is toch het volgende paradijs? Wij waren er ook en het is het enige land in Azie waar van mijn vrouw de tas van haar schouder werd gerukt in Nong Hoi.

  Wij gaan ga er niet meer terug. Niet vanwege dat wat we al lopend hebben meegemaakt maar wat zoek je er? Het is een lang erg smal land en dus zijn we maar vanuit Da Nang met het vliegtuig naar Hanoi gevlogen. En de atmosfeer zoals die in Thailand heerst is daar volledig afwezig. Hallo goedkoop! We hebben wel begrepen dat er nu veel Chinezen naartoe gaan omdat Thailand te duur is geworden en we ons dat ook wel kunnen voorstellen want de bevolking staat cultureel veel dichter bij de Chinezen .

  Wat we positief vinden is dat de Vietnamezen erg harde werkers zijn, altijd op tijd zijn en het studeren tot een levensfilosofie is verheven! In Saigon in het centrale park werden we door een groepje schoolkinderen gevraagd of we met ze wilden praten in het engels want de school had dat opgedragen. Dat noemen we positief!

  • chris zegt op

   Een paradijs op aarde bestaat niet. En ik ben bang in het hiernamaals ook niet.
   Elk land heeft zijn pro’s en con’s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website