Gebeten door een straathond, gestolen bagage, of een ziekenhuisopname, niet iedere vakantie verloopt vlekkeloos en dan is prettig als je 24 uur per dag, zeven dagen per week de alarmcentrale van reisverzekeraar Allianz Global Assistance kan bellen voor hulp en advies.

Opvallend deze zomer is de toename van het aantal rabiës (hondsdolheid) meldingen bij de alarmcentrale. Kennelijk vinden vakantiegangers het leuk om tijdens de vakantie een hond, kat of aap te aaien. Dat is niet zonder gevaar want een besmetting met rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, ligt dan op de loer. Rabiës kan via een beet, krab of lik van een geïnfecteerd dier overgedragen worden op mensen. In Nederland komen rabiës infecties zeer zelden voor, meestal gaat het om patiënten die het virus in het buitenland hebben opgelopen. Infectie is in veel gevallen dodelijk. Een hulpverlener van de alarmcentrale kan je verwijzen naar een betrouwbare arts of ziekenhuis in de buurt van je vakantiebestemming.

De top drie van meest voorkomende meldingen van ziektes en ongevallen op reis zag er deze zomer als volgt uit:

 1. Maag- en darmontstekingen en reizigersdiarree.
 2. Botbreuken, kneuzingen en wonden.
 3. Hartklachten

Noodsituatie in het buitenland? Bel je de alarmcentrale

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je recht op hulpverlening van de alarmcentrale bij een acute noodsituatie. Bijvoorbeeld als je gewond bent geraakt bij een ongeval of als je plotseling ernstig ziek wordt. Ook bij overlijden in het buitenland of een sterfgeval binnen de eigen familie helpt de alarmcentrale. Naast noodsituaties kan je ook altijd terecht voor hulp en advies. De alarmcentrale helpt bijvoorbeeld bij het vinden van een betrouwbare arts, of het lezen van de bijsluiter van een medicijn in een vreemde taal, maar ook bij het blokkeren van een verloren bankpas.

Hulp door de alarmcentrale

Bij de alarmcentrale werken goed opgeleide professionele hulpverleners en je wordt altijd in je eigen taal geholpen. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance beschikt over een wereldwijd netwerk van hulpverleners en dienstverlenende professionals. Dat zijn artsen, bergers, vervangende chauffeurs en contactpersonen. De medewerkers van de alarmcentrale coördineren de hulpverlening. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Contact met hulpverlening ter plaatse;
 • Regelen van een ziekenhuisopname;
 • Contact met de familie in Nederland;
 • Betalen van de ziekenhuisrekening;
 • Regelen van terugvlucht/vervoer bij het voortijdig afbreken van de vakantie;
 • Hulp bij een opsporings- en/of reddingsactie.

Let op: voordat je kosten maakt die onder de dekking van de reisverzekering vallen, moet daar wel eerst toestemming om gevraagd worden bij de alarmcentrale.

 

1 reactie op “Vaker meldingen van rabiës door vakantiegangers bij alarmcentrale Allianz Global Assistance”

 1. Leny zegt op

  Daarom jaag ik katten altijd wég als ze bij mij in de buurt komen (wat meestal niet gewaardeerd wordt) honden mijdt ik zoveel ik kan (wegjagen is vragen om problemen) dit doe ik altijd in het buitenland, maar ook in Nederland blijf ik opletten met honden en zeker katten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website