Bij de wereldberoemde afbeelding van Boeddha, de Khao Chee Chan nabij Pattaya, vond 29 juli een dubbele moord plaats op twee jonge mensen, Pawanee (20) en Anantachai (21). De 43-jarige Panya Yingang, een gezette bareigenaar uit Phuket, schoot hen dood.

De reden voor deze ‘crime passionnel’ zou jaloezie zijn. De jongedame werkte ruim vier jaar in zijn bar annex nachtclub, maar weigerde zijn “geliefde” te worden. Pawanee bleek niet verliefd op Panya maar op Anantachai.

De man vluchtte na zijn misdaad naar Cambodja, waar hij illegaal verbleef, maar is inmiddels gearresteerd en uitgeleverd aan Thailand.

Omdat de Khao Chee Chan veel bezoekers trekt, was men bevreesd dat een slecht Karma door de dubbele moord mensen zou afschrikken en in een verkeerd daglicht zou zetten. Daarom begon men op deze plek op 10 augustus een herdenkingsdienst te organiseren onder leiding van negen monniken met de “Buddhajavamangala”zang. Daar werd voor de zielen van deze jongelui gebeden, maar tevens een “merit-making ceremony”om de onheilsplek te bevrijden van slechte geesten of een slecht Karma.

Politie chef Atorn Chinthong heeft inmiddels gezorgd voor meer politietoezicht, zodat de toeristen zich veilig konden voelen bij deze bijzondere plaats Khao Chee Chan.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website