In Bangkok Post staat een interessante reportage over vrouwen die hun geluk zoeken in het buitenland en gaan emigreren om bij hun  farang man te gaan wonen. Een drastische stap met veel hobbels en valkuilen zoals blijkt.

De keuze voor een buitenlandse man is vaak ingegeven door armoede en uitzichtloosheid waarin vooral Thaise vrouwen uit het Noordoosten leven.

Een andere reden is een agressieve en zuipende Thaise man die haar leven tot een hel maakt. In Thailand zijn er dan niet veel opties voor een vrouw van boven de 30 die meestal ook al kinderen heeft.

Het cliché dat farang mannen rijk zijn, hun vrouwen niet slaan en lief zijn voor de kinderen, maakt dat sommige Thaise vrouwen vrij naïef het avontuur aan gaan met een buitenlander. Niet zelden belanden ze van de regen in de drup als dat sprookje ook niet altijd waar blijkt te zijn.

In het artikel in Bangkok Post lees je de verhalen die soms schrijnend zijn: http://www.bangkokpost.com//tied-in-a-knot-the-thai-wives-who-go-abroad


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise vrouwen die hun geluk zoeken bij een buitenlandse partner”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Tragisch inderdaad. Maar minstens zo interessant zijn de motieven waarom ze een buitenlander nemen. Eigenlijk doordat ze vanwege hun status gewoon geen Thaise man meer krijgen kunnen, en/of economische motieven. In de verhalen wordt gesproken over verliefdheid. Dat zal voor iemand die uit de misere wil echter geen prioriteit hebben. Desnoods neem je iemand van 20 of zelfs 30 jaar ouder. Dit is geen oordeel maar een vaststelling van feiten. Immers wie ben ik om vanuit mijn comfortabele positie dit te veroordelen?

 2. Jacques zegt op

  Goed artikel in de Bangkok post.
  Leert je dat voorbereiding en kennis van andere culturen een must is alvorens grote stappen te maken.
  De verbazing dat de gemiddelde falang in zijn eigen land maar Jan Modaal is of vaak nog minder dan dat te berde spreidt is hier een goed voorbeeld van. De teleurstellingen spreken dan boekdelen en leveren vaak stressvolle situaties op met veel gedoe.
  Het misbruik maken van anderen in dit soort situaties is iets wat vele mensen typeert. Ook dit is de realiteit en triest dat er nog zo velen zijn die dit overkomt.

  Een aanrader in mijn optiek om het artikel te lezen. Een mens is nooit te oud om te leren maar blij maakt dit artikel mij niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website