De waarde van de Thaise seksindustrie wordt geschat op 260 miljard baht. Dit heeft het nieuwsplatform “Sanook Money” berekend.

Deze berekening is mede gebaseerd op uitspraken van Chuwit Kamolvisit, een voormalige bordeelhouder in Bangkok, die later de politiek in is gegaan. Volgens Chuwit had de seksindustrie in 2007 een waarde van 2 procent van het bruto binnenlands product: oftewel 163 miljard baht.

“Sanook Money” heeft berekend dat dit aandeel inmiddels gestegen is tot 260 miljard baht.

Bron: Der Farang

11 reacties op “‘Thaise seksindustrie is 260 miljard baht waard’”

 1. l.lagemaat zegt op

  Deze foto doet mij meer aan “hangjongeren”denken!

  In ieder geval geen 260 miljard Baht waard.

 2. Jacques zegt op

  Geweldig dat dit is berekend. Daar hebben we ten minste wat aan. Wat een verspilling van geld als het waar is en 2% van het bruto binnenlands product. Ik heb er geen woorden voor, het is te triest om te lezen. En dan te bedenken dat er nog veel mensen op deze aardbol rondlopen, die vergaan van de honger of in hopeloze toestanden verkeren. Ja verleiding weerstaan is voor velen erg moeilijk c.q., niet te doen. Ook met gokverslaving en alcoholverslaving is dit zichtbaar aanwezig en ook daar gaat ontzettend veel geld verloren wat veel beter besteed kan worden. Die Chuwit heeft inderdaad boter op zijn kop, want heeft ontzettend veel geld verdient met zijn zes of zeven bordelen. Thans schreeuwt hij je oren van je hoofd op het ochtend nieuws in Thailand en doet hij alsof hij het onrecht bestrijdt. Hoe noemen ze zo’n type ook al weer. Ik weet het wel.
  De mensheid in zijn verscheidenheid, we zullen het er mee moeten doen.

  • HansG zegt op

   Ik wordt soms graag verleid net als vele anderen. Is dat slecht meneer Jacques? Maakt dat mij slecht?

   • Jacques zegt op

    Beste Hans ik zegt niet dat u slecht bent, Ik ken u niet maar ik heb een allergie voor de hoeveelheid aan prostitutie die in dit land plaatsvindt. Ook heb ik geen hoge pet op van de gemiddelde gebruiker van deze industrie. Ik zie bij een hoop mensen een gebrek aan discipline en zelfinzicht. Het gaat om het eigen gerief en de verleidingen niet kunnen weerstaan. Niet alleen op het vlak van de prostitutie. Natuurlijk verschuilt men zich achter de gedachte dat er voor betaald wordt en dat de vouwen het zelf uit liefde voor het vak doen. Dat is voor een deel ook waar en zal ik niet ontkennen. We hebben niet allemaal de zelfde waarden en normen. Ik zie de vrouwen graag en ben er zeker niet vies van. Maar een vrouw is veel meer dan een seksproduct. Ze doen zichzelf in mijn optiek te kort door deze zogenaamde professie uit te oefenen. Dit geeft in mijn optiek een negatief beeld over het hele land. Ik weet dat er mensen zijn die dit juist een fijn beeld vinden en er ook voor naar Thailand gaan. Dus mijn argument is legitiem toch. Maar ik leg mijzelf het nodige op, omdat ik vind dat dit nodig is om het leefbaar te houden. Er zijn velen mensen die geen respect hebben voor zichzelf en dat vind je vaakl terug bij de prostituees. Alles voor geld en armoede. Ik ben al jaren met mijn Thaise partner en we hebben het goed. Doen veel dingen voor elkaar en met elkaar en wij zijn gelukkig zo. Mij ziet u dus niet met een van de prostituees rollebollen, hoe aantrekkelijk ze ook zijn. Wat u doet moet u zelf weten. Ik heb daar geen invloed op. Wel vindt ik het een teken aan de wand dat een land, kennelijk zoveel inkomsten vergaard met iets dat verboden is. Ik vind dat de wet gehandhaafd moet worden of anders afschaffen die handel. Dat dubbelslachtige gedoe is echt een teken aan de wand. Werkt alleen maar corruptie en misbruik in de hand, zoals we dagelijks zien gebeuren.Daarnaast is er ongelooflijk veel mis in de seksindustrie. Daar zijn boeken over volgeschreven en ga ik niet over uitweiden. Ik pleit voor veel minden van dit soort gedoe. De buitenlanders moeten de wet respecteren zolang die van kracht is en het goede voorbeeld geven. Dat is tegen dovenmansoren gezegd, dat ben ik mij bewust. De mensheid in zijn verscheidenheid, mooier kan ik het niet maken.

    • Leo Bossink zegt op

     Het uitoefenen van prostitutie is wel degelijk een professie. De zwaarte daarvan en deskundigheid die daarbij vereist is, wordt helaas door veel mensen niet onderkent.
     Mede dankzij deze professie heeft Thailand zich economisch een betere toekomst gecreeerd en hebben vele gezinnen in de isaan hiervan kunnen profiteren.
     De neerbuigende houding die sommigen zich menen te kunnen veroorloven, niet alleen naar de dames die deze professie beoefenen maar ook naar hun clientele, doet een volkomen gebrek aan empathie en werkelijkheidszin vermoeden. Jammer.

     • Tino Kuis zegt op

      Leo,
      Met dat professie, zwaarte, gebrek aan werkelijkheidszin en empathie, ben ik het eens.
      Maar ik geloof er niets van dat deze professie voor Thailand economisch gezien een betere toekomst heeft gecreëerd. Natuurlijk zijn een aantal gezinnen er mee geholpen maar tegen welke prijs? En wat de dames zelf betreft? Waarom is het gemiddelde inkomen in de Isaan nog steeds de helft van het gemiddelde inkomen in het hele land? Ik stel dat plekken waar veel van deze dames vandaan komen juist achter blijven.
      Misschien dat je eens na moet gaan wie het meest profiteren van dit beroep. Het zijn over het algemeen niet de dames zelf. Het zijn de uitbaters, de eigenaren van bars en massage parlours, de pooiers en mensenhandelaars die verreweg het meest profiteren. Daar moeten we naar kijken en misschien iets aan doen.

      • Thomas zegt op

       Ik gok eerder op de elite als degenen die zo’n beetje alle exploiteerbare land bezit met de daarop staande onroerend goed. De pooiers en uitbaters zijn relatief heel kleine jongens/meisjes, net als mensenhandelaars. Dezelfde elite bepaalt ook de politiek, wat de cirkel rond maakt. Diezelfde elite is er gebaat bij als een deel van de bevolking dom en achtergesteld blijft. Het enige dat op langere termijn kan helpen, denk ik, is goed onderwijs. Er is dus nog een heel lange weg te gaan.
       Overigens lijkt het me dat er heel weinig vrouwen zijn die vrijwillig als prostituee hun geld zouden verdienen als ze het op een andere manier konden, zonder hun lichaam letterlijk uit te laten wonen met alle gezondheidsrisico’s van dien.

  • Gringo zegt op

   @Jacques: dat geld gaat toch niet verloren, zoals jij zegt. Er werken honderduizenden mensen in die industrie, die er allemaal van betaald worden. De een wat meer dan een ander, dat is waar, maar het gaat in ieder geval niet verloren!

 3. chris zegt op

  Zou graag de berekening zien voordat ik een oordeel velover dit bedrag.
  Volgens mij stikt de berekening van de aannames die nauwelijks gecontroleerd kunnen worden.

 4. Gerrit .hua hin zegt op

  Gelukkig dat er nog zoveel rechtschapen Nederlanders zijn die de rest van de wereld kunnen vertellen wat goed voor hun is ,ik persoonlijk ben daar veel banger voor

 5. Bert zegt op

  Denk dat dat bedrag vertienvoudigd mag worden.
  Alle ex-barmeisjes die nu nog steeds geld krijgen van een buitenlander of rijke thai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website