Vandaag is het moederdag in Thailand en tevens de verjaardag van Sirikit moeder van de huidige Koning en echtgenote van wijlen Koning Bhumibol. Sirikit is geboren op 12 augustus 1932.

Sirkit leerde haar man in 1948 kennen in Parijs waar haar vader ambassadeur was van Thailand. Bhumibol, die in 1946 koning was geworden, studeerde op dat moment in Lausanne en kwam regelmatig naar de Franse hoofdstad.

In 1949 ging het paar verloven en op 28 april 1950 volgde het huwelijk. Daarna pakten beiden weer hun studie op in Zwitserland. De eerste van vier kinderen, prinses Ubol Rattana werd in Lausanne geboren op 5 april 1951. Het paar kreeg daarna nog drie kinderen: Maha Vajiralongkorn (de huidige koning), geboren op 28 juli 1952. Prinses Maha Chakri Sirindhorn, geboren op 2 april 1955 en prinses Chulabhorn geboren op 4 juli 1957.

Sirkit is al een aantal jaren niet meer zelfstandig in het openbaar verschenen, na haar zware beroerte in 2012. Over haar huidige gezondheidstoestand worden verder geen mededelingen gedaan.

Moederdag

Moederdag werd in Thailand voor het eerst in april 1950 gevierd. In 1976 werd de viering op 12 augustus gehouden gelijktijdig met de verjaardag van Sirikit. Kinderen geven hun moeder een cadeau, vaak een Puang Malai dat is een Thaise bloemenkrans van jasmijn, om zo hun dankbaarheid aan moeder te betuigen.

Wij wensen iedereen in Thailand een feestelijke dag!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand viert vandaag moederdag en de verjaardag van Sirikit”

  1. lung addie zegt op

    Hier bij mijn buurman is het heel druk, gisteren, zaterdag, was het een komen en gaan van familieleden. De moeder van mijn buurman, 93j oud, is reeds een paar maanden hier en zowat gans de familie komt haar een moederdag wensen en eren. Het zijn dus niet enkel de kinderen van moeder welke komen, ook verdere familieleden komen haar bezoeken. Ik denk ze morgen een bloemenwinkel zullen kunnen openen want de ontvangen bloemstukken staan al tot buiten …. mooi om zien de manier waarop de Thaise mensen hun tradities in ere houden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website