Sukhawadee in de problemen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
29 juli 2019

Het Sukhawadee aan de Sukhumvit Road is in de problemen geraakt. Een fantastisch bouwwerk van de familie Chotitawan, waar zowel de toren als het hoofdgebouw schitterend ingericht is met vele kunstschatten, Boeddha-afbeeldingen en heilige voorwerpen.

Het blijkt nu dat er publieke gronden clandestien gebruikt werden voor de gebouwen, tuinen en omheining. Ook de buurtbewoners kwamen met klachten.

Plaatsvervangend burgemeester Vichien Pongpanit ging op 22 januari 2019 op onderzoek uit, samen met ambtenaren van het Banglamung district en de Chonburi Land Department. Zij bezochten het Sukhawadee terrein na hernieuwde klachten van buren die eigenaar Panya Chotitawan, hoofd van Giant pluimvee exporteur Saha Farms Co. Metingen werden verricht om na te gaan om hoeveel illegaal gebruikte grond het ging.

Het land omvat tuinen en wordt omringd door een hek. Ook zou er sprake zijn van het afsluiten van een openbare weg en het gebruik van toeristische shuttlebussen over een voetpad aan de waterkant, die schade zou veroorzaken. Ambtenaren bevestigden dat een 150 meter lange weg die het landgoed verbindt met Soi Banglamung was afgesloten met een hek. De straat werd reeds in 1987 als een openbare weg aangemerkt.

Het management heeft een maand de tijd gekregen om de hekken te verwijderen en de later bijgevoegde gebouwen te slopen. Burgemeester Vichien liet ook barrières aanbrengen om te voorkomen dat voertuigen het wandelpad Kratinglai Waterfront zouden blijven gebruiken. De plaatsvervangend burgemeester zei verder dat het management van Sukhawadee eerder had verzocht om de toegangsroute aan het water te mogen blijven gebruiken voor de shuttlebusjes voor toeristen, maar het verzoek werd afgewezen om beschadigingen te voorkomen. Het management negeerde de afwijzing.

De betonnen loopbrug werd onklaar gemaakt. Dit werd gezien als een grote overwinning voor de buren van het Sukhawadee House, die jarenlang tegen de rijke en machtige Saha Farms-eigenaar vochten.

In 2016, bleek het complex onbehandeld rioolwater over het naburige Kratinglai Park te lozen en in de zee. De toenmalige beheerders van Pattaya controleerden het pand en constateerden dat de vervuiling stopgezet was, maar zeiden niets over het onwettig gebruik van al het land langs de kust.

De nieuwe bestuurders van de stad hebben echter geen uitstel verleend aan deze machtige figuren, die zich eerder niets van de regels hadden aangetrokken. In de zaak tegen de eigenaar van de Saha-boerderijen hebben de nieuwe bestuurders van Pattaya hun grootste gevecht reeds gedeeltelijk gewonnen.

De gemeente van Pattaya heeft laten weten deze zaak tot een goed einde te willen brengen.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website