Succesvolle aanpak van jetski scam in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , , , ,
5 januari 2018

Aan het begin van het nieuwe toeristen seizoen heeft het leger uitdrukkelijk honderd jetski- exploitanten gewaarschuwd tegen malafide praktijken, die in het verleden in Pattaya plaatsvonden.

De vertegenwoordiger van de nationale raad voor vrede en orde (NPCO) Teerasak Jathupong en de politiechef Jirawat Sukontasap van Pattaya vertelden de ondernemers op 22 december 2017 dat de jarenlange zwendel de reputatie van Pattaya internationaal ernstig heeft geschaad. Hoewel dergelijke zwendelpraktijken het afgelopen jaar is afgenomen, waarschuwden ze de jetski-eigenaren, dat de komst van het hoogseizoen hen niet zou verleiden terug te keren naar hun snode plannen.

Tot medio 2016 publiceerden sociale media en forums regelmatig verhalen van toeristen die terugkeerden van hun jetski-tochtjes om opgewacht te worden door de Thaise maffia die hen beschuldigden van het beschadigen van het vaartuig en daarmee tot 150.000 baht als compensatie eisten. Als toeristen weigerden te betalen, werden ze mishandeld of bedreigd met lichamelijk letsel, terwijl de politie geen hulp bood. Sterker nog, veel officieren namen deel aan de zwendel en kregen een deel van de opbrengst, een feit dat werd toegegeven door een voormalig Pattaya politiechef.

Maar de combinatie van de staatsgreep van 2014, de start van een versnelde Tourist Court en de invoering van verplichte jetski-registratie en verzekering daalde de jetski scam naar een historisch laag niveau.

Een Thaise media-enquête in augustus 2017 vond slechts één melding van een zwendel op Jomtien Beach. Geïnterviewde verkopers meldden, dat onder de militaire heerschappij van Thailand, de politie terughoudend was om de oplichters te helpen en meestal de kant van de toerist kozen. Behalve dat ze werden verteld om eerlijke service te bieden en de toeristen niet op te lichten, werden de jetski-operators geïnformeerd over nieuwe veiligheidsvoorschriften en vereisten dat alle passagiers reddingsvesten zouden dragen.

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Succesvolle aanpak van jetski scam in Pattaya”

  1. Luit zegt op

    Ik huurde eens een jetski op Jomtien beach, vertelde de verhuurders dat ik een eind langs de kust wou gaan. Huurde het ding voor een uur en zou dus na een halfuur rechtsomkeert maken zodat ik op tijd terug zou zijn. Na een halfuur stopte de jetski er mee, was niet ver uit de kust en met hulp van anderen het strand weten te halen. Het was daar erg rustig op het strand en ook op straat, na lang wachten eindelijk iemand gevonden die me wou nemen in de auto (taxi’s reden daar niet). Iedereen in rep en roer daar dachten dat ik een ongeluk had gehad en verdronken was, toen hebben ze de jetski met een andere opgehaald, bleek dat de benzine op was, ze hebben de rest van de middag aan mijn kop lopen zeuren om meer te betalen aangezien ik veel te lang was weg gebleven en ze dus met een andere jetski dit ding hebben opgehaald. Natuurlijk niets betaald en nooit geen jetski meer………

  2. Guy zegt op

    Ik laat mijn Thaise vrouw altijd huren op vakantie ,nooit problemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website