Straatventers in Pattaya (deel 2)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
27 februari 2018

Afgelopen week werd in een posting de aanpak van straatventers in de gemeente Pattaya beschreven. Hoewel de ambtenaren trots beweerden dat hun aanpak succesvol was, blijkt echter de werkelijkheid het tegenovergestelde.

Zowel op het strand van Pattaya als bij de toerbussen duiken deze verkopers weer op zodra de controleurs uit het zicht zijn. Allerlei artikelen worden te koop aangeboden, van strandspeelgoed tot kleding. Hoewel aantal toeristen artikelen kochten, waren een andere vakantiegangers geïrriteerd door de opdringerigheid van de verkopers. Echter het blijft verboden op deze manier te werk gaan en behalve in beslagname van de goederen kunnen ze ook een boete van 2.000 Baht tegemoet zien.

De gemeente Pattaya heeft de toeristenorganisaties en booteigenaren verzocht toeristen te waarschuwen voor de straatventers en ze te vragen niets te kopen.

In hoeverre is hier sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid dan wel een strijd om het dagelijks bestaan? De overheid kan wel alles verbieden of beperken, maar biedt geen enkel perspectief voor deze mensen.

Bron en foto: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Straatventers in Pattaya (deel 2)”

 1. frank zegt op

  ik heb me persoonlijk nooit TE VEEL gestoord aan de venters op het strand. Hoort er gewoon beetje bij toch? Moet wel toegeven dat ik nooit opdringerige venters heb meegemaakt die blijven zuren als je niets wilt hebben. Spreek je ze aan en wil je minuten lang vragen en kijken en passen, tja, logisch dat ze dan echt iets aan je kwijt willen. (zou ik ook doen. Het is hun brood.

 2. Jacques zegt op

  Kennelijk is het venten op het zelfde niveau aangekomen als de prostitutie in Thailand. Er is geen enkel perspectief voor deze groeperingen? Triest dit te moeten constateren of zijn er toch nog wel andere mogelijkheden. Persoonlijk vind ik dat men zich aan de wet en wettelijke regelingen dient te houden, want die zijn er niet voor niets. Anders was ik wel lid geworden van een motorbende, zoals de1% outlows. U kent ze wel de mannen op de big bikes, in van die stoere lederen jasjes met die gave teksten en afbeeldingen op de rug, welke in sommige landen al verboden zijn en die alles doen wat de wet en god, om maar eens wat te noemen, verboden heeft. Vreemd dat dit noch getolereerd wordt in Thailand, maar wie weet in de toekomst. Er is nog hoop. Van die venters zullen we nog wel kunnen genieten, want men is hier hardleers.

  • Leo Th. zegt op

   Waarom vergelijk je straatventers die om te overleven voor een habbekrats de godganselijke dag/nacht hun waren aanbieden met leden van bepaalde ‘motorbendes’, die trouwens ook niet allemaal over één kam te scheren zijn. En ook je verwijzing naar prostitutie is niet relevant. Schijnbaar ben jij erg gecharmeerd van wet en regelgeving, je goed recht, maar in de praktijk zijn heel wat regeltjes frustrerend voor de ‘gewone’ burger. Autoriteiten hebben er namelijk nogal eens een handje van om wetten uit te vaardigen die met name in hun straatje passen en tevens hun zakken vullen. Wat is er sec nu eigenlijk tegen op straatverkopers? Als argument hoor ik dan dat ze geen belasting zouden betalen. Dat klopt wellicht maar dat hoeven andere Thaien tot een bepaald inkomen ook niet. (En veel permanent in Thailand verblijvende buitenlanders met een veel hoger inkomen trachten overigens ook onder elke vorm van belastingbetaling uit te komen). Bovendien wordt de te verkopen waar toch ergens aangeschaft dus wordt er dan al belasting/vad (btw) berekend. Met je laatste zin ben ik het hartsgrondelijk eens, hopelijk zijn ze ‘hardleers’ en kunnen we nog lang genieten van deze straatventers, die initiatief tonen om op een eerlijke manier hun dagelijkse bordje rijst verdienen!

   • Jacques zegt op

    Ik ben een mens van de wet. Het is van belang dat we dit respecteren, anders is het einde zoek. Ook met belastingontwijkers heb ik weinig op. Zelf betaal ik nog steeds een aanzienlijk bedrag aan mijn geliefde vaderland. Waren er maar meer mensen zoals ik, dan zag de wereld er een stuk beter uit.
    Dat geen lid willen worden van een 1% outlow motorbende slaat op mijzelf en niet op die venters. Ik zou het ze afraden dat wel, want het woord outlow (buiten de wet) en zeker 1% zegt al genoeg als je je daarachter verschuilt. Google eens naar de manier waarop leden van deze clubs willen worden aangesproken of benaderd en hun manier van omgang met niet motorleden. Deze groep heeft niets met de wet op en doet wat het zelf wil en wat dat betreft is er dus wel een lijn te trekken. Er zijn gradaties maar feitelijk is het in de basis een pot nat. Een ieder lid van zo’n club conformeert zich met dit beleid. De venters zijn hooguit hinderlijk aanwezig op z’n tijd, maar vaak stoor ik mij daar niet zo aan. Dat er bij autoriteiten soms een dubbele moraal te bespeuren is zal ik niet ontkennen en ook niet dat het op een eerlijke manier je geld verdienen toe te juichen is. Maar je niet aan de wet houden en eerlijk gedrag vertonen, hoe verhoudt zich dat. Het lijkt toch in tegenspraak te zijn.

 3. HansG zegt op

  Prayut wil dat minima zich opgeven voor cursussen, lees ik gisteren op Thailandblog. Wellicht iets voor deze mensen meneer Prayut?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website