Sierhekken in Thailand (4)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
29 december 2019

Hoeveel uren arbeid zal daaraan besteed zijn? We zullen maar niet met een “Nederlandse” insteek vragen: “Hoe duur is dat?” De eigenaren van deze vaak zeer fraaie hekwerken zullen daar niet naar gevraagd hebben, maar simpelweg de opdracht hebben gegeven.

Het fraai en rijkversierde hek sluit een ruime tuin af. Daarachter staan een paar paarden afgebeeld. Merkwaardig dat op meer plaatsen in Thailand paarden afgebeeld worden, zelfs op het Horse Shoe Point nabij het Maprachan meer. Al lange tijd worden daar geen polowedstrijden meer gehouden of demonstraties in de mooie overdekte Spaanse binnenbak. De eigenaar van dit hekwerk laat duidelijk met een blauw bord weten, dat eenieder die ongewenst de tuin betreedt, opgepakt zal worden!

Een van de andere hekken is grotendeels dichtgemaakt. Aan de bovenzijde staan twee draken afgebeeld. Dit is meestal een boodschap dat deze voor de bescherming van het woonhuis zorgen en wordt vaak door Chinese eigenaren gebruikt.

Over de overige hekken valt weinig te vertellen. Het groen, gouden hek is met een groot vakmanschap in zwaar materiaal ontworpen. Alle uitlopers, bloemen, zijn met de hand ingekleurd! Bijna een “monniken” werk in dit boeddhistisch land! Het vormt een rijke afsluiting van de tuin.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website