Rouwperiode Thailand: Informatie voor toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
15 oktober 2016

Thailand rouwt om de dood van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej. Toeristen en andere bezoekers zijn nog steeds zeer welkom, maar er gelden wel een aantal regels en bijzondere situaties.

Wat is open?

De luchthavens, hotels, winkelcentra en culturele attracties zijn en blijven open. Slechts enkele uitgaansgelegenheden en attracties worden gesloten voor een korte periode. Er zijn ook uitgaansgelegenheden die open zijn maar hun programma hebben aangepast. Zo zal er geen muziek te horen zijn. Een aantal winkels verkoopt geen alcohol.

Wat is gesloten?

De Grand Palace in Bangkok is gesloten voor het grote publiek omdat er plechtigheden zijn voor de overleden koning.

Geannuleerde Evenementen:

 • Full Moon Party – Koh Phangan – 17 oktober
 • Yi Pen Lantern Festival – Chiang Mai – 13-15 november

Kleding advies

De Thaise bevolking is gevraagd om zwarte of donker gekleurde kleding te dragen tijdens de rouwperiode, maar wit of grijs is ook aanvaardbaar.

Toeristen kunnen hun respect tonen door zich ook conservatief te kleden (bijvoorbeeld een donker gekleurde  T-shirt). Verder dient men zich respectvol te gedragen in het openbaar. Dronken en/of schreeuwend over straat lopen is in deze periode een grote belediging en je loopt het risico opgepakt te worden.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Rouwperiode Thailand: Informatie voor toeristen”

 1. Dennis zegt op

  Het Surin Elephant Festival (11 – 22 november) is voorlopig uitgesteld. Mogelijk wordt het festival later alsnog gehouden.

  Verder is het hier eigenlijk ‘business as usual” voor zover het het dagelijks leven betreft. Verder zal er in de Tawan Daeng en in Soi Kola ( “Karaoke bars”) weinig te doen zijn.

 2. Gringo zegt op

  Zojuist bekendgemaakt:
  In Pattaya zullen de festiviteiten van het Loi Khratong Festival, het International Fireworks Festival en de uitbundige Nieuwjaarsviering op de Bal Hai Pier geen doorgang vinden.

 3. Marcel zegt op

  En heb respect aub,van de week de uitzending van dwdd gezien en heb me wild geergerd aan de smakeloze grappen van Mathijs van Nieuwkerk.

  • Leo Th. zegt op

   Helemaal eens met Marcel. Respect is toch het minste om op te brengen en om het overlijden van de in dit geval door de Thaise bevolking zeer geëerde koning weer te omlijsten met platvloerse ‘grappen’ getuigt van geen enkel respect. Humor is persoonlijk maar ook ik erger mij groen en geel aan de tegenwoordige tijdgeest op sommige televisiezenders om van alles een karikatuur te willen maken.

 4. colin de jong zegt op

  Hier moet een aktie op volgen om je zo neerbuigend uit te laten over zo’n geweldige koning. Dat is absoluut schaamteloos en respectloos Mathijs, en je kunt op zijn minst je excuses aanbieden want dit getuigd niet van een gedrag die wij als kijkers van je kunnen verwachten, laat staan accepteren. ik heb in ieder geval een klacht hierover ingediend bij de mediawet, want zo ga je niet om met het overlijden van een bevriend staatshoofd met zo’n enorme staat van dienst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website