Rookverbod op de stranden in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
18 november 2017

Vanaf 1 november is het roken op 20 stranden in Thailand verboden. Dat zijn onder anderen Patong, Pattaya en Jomtien.

Om rokers tegemoet te komen ontstaan aan de Bang Saen Beach in Chonburi de eerste rokerszone in de vorm van glazen huisjes, een soort bushaltes. Deze staan in de buurt van het strand en daar kan men roken! Jatuporn, commandant van een marine eenheid, kwam op dit idee en verschafte tevens werk bij de bouw van deze huisjes.

Hoewel er met straffen van 100.000 Baht gedreigd is voor het roken op het strand, staan op posters in Bang Saen een geldstraf van 2000 Baht te lezen.

In Hua Hin en Cha-am geeft de overheid in het Thais, Engels, Chinees en Arabisch het rookverbod op het strand aan. Over verdere maatregelen is nog niets bekend.


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Rookverbod op de stranden in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Alle peuken, die via de regenwaterafvoer vanaf de straat de zee inspoelen zijn waarschijnlijk geen probleem?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Rob E zegt op

  Glazen huisjes op een strand in de brandende zon. Dan mag je er wel een ambulance naast zetten om de rokers die bezwijken door de hitte te behandelen of naar het ziekenhuis te brengen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 3. Peter zegt op

  Werd dit niet uitgesteld tot na Nieuwjaar ???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Leo Th. zegt op

  Wil niet opnieuw discuseren over voor of tegen. Ben wel benieuwd naar de handhaving, het bestaande rookverbod in bars etc. wordt nl. massaal genegeerd, ondanks de al jaren geplakte stickers met verboden te roken. Ook in bijvoorbeeld Mike’s Snooker lappen rokers het verbod aan hun laars en heb het personeel er nog nooit een opmerking over horen maken. Vraag in dit verband aan Gringo of dat ook zo is in de poolhall waar hij regelmatig verblijft. In Nederland krijgt de eigenaar bij overtreding van het rookverbod de boete, zou dat ook in Thailand zo zijn? Overigens, met 35° in de volle zon achter glas een sigaret/sigaar roken, lijkt mij bepaald geen plezier. Een verstokte roker zal het strand wel gaan mijden, staat anders vaker in zo’n huisje dan dat hij /zij lekker op een bedje ligt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 5. Frank zegt op

  Dat het beter en schoner moest; JA. Maar of dit nu de beste maatregel is betwijfel ik. Zal wel warm zijn in glazen huisje met het heerlijke thaise zonnetje erop. Ik zou persoonlijk gaan voor de uitbaters verplichten afbakken te geven bij huren van stoel. Indien je buiten die gehuurde plekken wilt zonnen, aan de rand van het strand en de weg om de 50 meter een rookpaal plaatsen zoals wij op de treinstations hebben. Levert ook werkgelegenheid op, want ook deze moeten geleegd worden net als het schoonhouden van glazen huisjes. Maarja, wie ben ik…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Han zegt op

  Volgens mij uitgesteld tot februari.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. Rob E zegt op

  Het zal de verkopers op het strand geen goed doen. Ik denk dat meeste rokers uitwijken naar een strand waar je wel mag roken. Ik in ieder geval wel. Ga niet steeds opstaan en een rookhokje zoeken als ik op het strand ben. Rook op het strand. Doe mijn peukjes in een oud pakje als ik wegga en laat ook geen rommel achter. Btw er is al een wet dat je je peuken niet in het openbaar weg mag gooien. Dus dit is dubbel op.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website