Protest van maaltijdbezorgers tegen te lage lonen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
30 november 2019

nitinut380 / Shutterstock.com

Dat de Thaise samenleving steeds meer kraakt door sociaaleconomische problemen bleek deze week weer over het korten op salarissen van bezorgers van maaltijden.

 
Meer dan 150 bezorgers van maaltijden van de firma Grab gingen in staking op te protesteren tegen de bezuinigingen op de lonen en de zware werkdruk. De bezorgers kwamen op 18 november bij Big C samen in Zuid Pattaya. Alle chauffeurs ondertekenden de mobiele app voor voedselbezorging, zodat mensen in Pattaya zelf naar eetgelegenheden moesten gaan zoeken.

Chauffeur Sanor Engseng, 44 jaar, beschuldigde het in Singapore gevestigde bedrijf van het exploiteren van werknemers door hen 12 uur in ploegen te laten werken en hun lonen onlangs te korten en geen verzekering te bieden.

Hij zei dat de chauffeurs geld moeten toeleggen en zich onveilig voelen door lange afstanden in het donker te moeten rijden naar gebieden in het subdistrict Nongprue. Een dergelijke levering bracht eerst 55 Baht op, maar onlangs werd de vergoeding naar 30 Baht teruggebracht.

Hij zei dat chauffeurs de Thaise directie van Grab willen ontmoeten voordat ze weer aan de slag gaan.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Protest van maaltijdbezorgers tegen te lage lonen”

 1. Johnny BG zegt op

  Ik kan echt geen medelijden hebben met de chauffeurs die voor Grab werken.

  Grab doet nu het Uber werk en heeft er allerlei motordiensten services bijgevoegd. Alles is gestuurd door durfinvesteerders die een functionerend systeem om zeep helpen.
  De brommerboys geven een aanvullende dienst maar Grab geeft ze een worst en vele happen toe zonder de gezonde dosis kennis te hebben dat niets voor niets is.

  Het alles voor de goedkoopste prijs willen hebben is asociaal en toont zeker geen respect voor de mensen die voor dat soort bedrijven werken.

  De Grab mensen zijn in de maling genomen en zouden ipv te zeuren gewoon weer op de hoek van de straat moeten staan. Daar bepaalt de gemeente wat een redelijke prijs is om van A naar B te rijden.

 2. RichardJ zegt op

  Het is opnieuw schrijnend om te zien hoe op winst beluste investeerders maximaal misbruik maken van de moeilijke werkgelegenheidssituatie in Thailand. Goed dat de brommerboys hiertegen een vuist proberen te maken!
  (dit is immers van alle tijden en plaatsen: doet mij sterk denken aan “onze” Post NL die hetzelfde doet met hun pakketbezorgers).

 3. theoS zegt op

  Deze boys moeten hun eigen motorcycle gebruiken en evt reparaties (dat zijn er heel wat) zelf betalen, geen vergoeding daar voor. Mijn zoon deed Piza bezorging na zijn schooltijd, een flink aantal jaren geleden, en daar is het van hetzelfde laken een pak. Uitnemen van de arbeider.

 4. pw zegt op

  Ik zou het niet erg vinden als de brommer-jongens op zoek gingen naar normaal werk.
  Dan krijgen ze misschien ook normaal betaald.

  De terreur hier in de stad (Udon Thani) van deze jongens neemt hand over hand toe.
  Ook andere koeriers in deze sector verstoppen het verkeer steeds meer en vervuilen de stad.
  Daarnaast hebben ze altijd haast en rijden als roekeloze totaal-idioten.

  Wat is er aan de hand…………?
  Zijn we te lamlendig tegenwoordig om zelf wat te koken of om zelf een leuke plek te zoeken om wat te eten?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website