Een special onderdeel van de politie en immigratiedienst heeft op een aantal plaatsen in Pattaya onderzoek gedaan. Een aantal condo’s, appartementen en hotels waar veel buitenlanders verblijven werden bezocht.

Deze kwamen uit een aantal zeer verschillende landen zoals Kameroen, Nigeria, India, Oeganda, Engeland, Oezbekistan en nog enkele andere gebieden. Achttien mensen werden gearresteerd op verdenking van strafbare feiten, drugs, speciale “tabak “, ATM-skimmers, fraudeurs en bovendien nog negen mensen met een “visa overstay”.

Surachet, leider van dit team, deelde mee dat deze onderzoeken regelmatig zullen worden gehouden. Hij raadde de eigenaren van condo’s en hotels aan beter de buitenlanders te screenen en “overstayers” niet toe te laten!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Politie Pattaya verscherpt toezicht op ‘overstay’ buitenlanders”

 1. Adje zegt op

  Ik denk dat de meeste buitenlanders met overstay te vinden zijn in de woning van hun vriendin.

 2. Jacques zegt op

  Het wordt tijd dat dit plaatsvindt. In Nederland gebeurt dit al sinds mensenheugenis. Is een noodzakelijkheid die veel criminele informatie oplevert. Besmette panden waar illegalen huisvesten. Goed te zien dat de politie ook op een goede manier zijn taak uitoefend.

 3. Renévan zegt op

  Als de immigratie automatisering goed zou werken, dan zou door één druk op de knop van iedere buitenlander de verblijfplaats en eventueel een oversstay te zien moeten zijn. Voor de verblijfplaats is immers het TM30 formulier. Nu las ik onlangs dat bijvoorbeeld in Phuket bijna de helft van de hotels geen hotel vergunning heeft. Het lijkt me sterk dat deze een TM30 melding doen. Er zullen heel wat mensen in Thailand verblijven met een overstay, die alleen maar tegen de lamp lopen bij een toevallige controle of bij het land verlaten.
  Uit het feit dat hotel en condo eigenaren gevraagd wordt beter te screenen mag wel blijken dat de TM30 melding niets voorstelt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website