Overstromingen in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
21 juni 2017

Hoewel de aandacht van de media niet meer op overstromingen gericht is, betekent niet dat deze overlast opgelost is. Sinds een week wordt de wateroverlast minder, maar een langdurige regenbui kan weer veel ellende veroorzaken door de nog aanwezige hoeveelheid water.

Overstromingen in de noordelijke provincies van Thailand blijven doorgaan bij heftige regenval en laten de Yom rivier buiten zijn oevers treden.

De Yom River heeft een aantal dorpen onder water gezet en gaf schade aan grote stukken landbouwgebied in Sukhothai. Heftige regenval ‘s nachts dwong tijdelijke bewoners in het Pakpra subdistrict hun tijdelijk onderkomen in tenten naar hoger gelegen gedeeltes te verplaatsen. Hoewel het waterniveau in de Yom rivier langzaam daalt van 7.20 naar 6.15 meter gemeten bij een weerstation nabij de woonplaats van de gouverneur geeft het toch aan dat er bij regenval snel overstromingen te verwachten zijn.

De gemeenschap zal beschadigde sluizen moeten repareren als gevolg van de wateroverlast, die ook Kuhasawan getroffen heeft. Hier wordt door middel van pompen het overtollige water teruggepompt in de Yom rivier.

Directeur Praphruet Yodpaiboon van het meteorologisch instituut in Sukhothai vertelde, dat de Zuidwest moesson de oorzaak was van de heftige regenval in Sukhothai en dat de Yom rivier nauwkeurig in de gaten gehouden moet worden samen met de weersverwachting.

In Phichit is de waterovervloed nog steeds kritiek door de gezwollen Yom rivier in combinatie met de aanvoer van water uit de kanalen van Kamphaeng Phet uit het Samngam district

Sommige gebieden liggen nu op minder dan één meter water. Men probeert nu het overtollige water van de Yom rivier onder andere via de Nan rivier af te voeren en mogelijke verdere overstromingen te voorkomen..

Uit: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website