In Pattaya Zuid klagen bewoners de laatste tijd over overlast, vooral veroorzaakt door mensen van Arabische afkomst. Een reden voor de locale politie om in te grijpen.

Zowel de politie van Pattaya als de toeristenpolitie traden op 4 juli met ruim 100 man op en grendelden Soi VC en Soi Yensabai af. Daar werden motobikes staande gehouden en gecontroleerd op de vereiste documenten. Een aantal van hen werden gearresteerd wegens het ontbreken van rijbewijzen, het ontbreken van registratiepapieren of het bezitten en berijden van een motorbike waar aan geknoeid was. Eveneens werden nabij gelegen verhuurbedrijven van motorbikes gecontroleerd op de aanwezigheid van wettelijke papieren.

De buitenlanders die staande werden gehouden werd ook duidelijk gemaakt dat ze verplicht zijn om verkeerswetten en motorvoertuig regels te kennen en zich daar aan te houden. Tevens werd hen medegedeeld dat bewoners geklaagd hadden over geluidsoverlast in de nachtelijke uren, veroorzaakt door illegale straatraces.

18 reacties op “Overlast in Pattaya Zuid door jongeren met een Arabische afkomst”

 1. Tino Kuis zegt op

  De nieuwsberichten hebben het over mensen uit het ‘Midden-Oosten’ en niet over mensen van ‘Arabische’ afkomst.

  Dat kunnen dus net zo goed Israëlieten, Turken, Koerden of Perzen zijn.

  • Khun Peter zegt op

   Mochten ze eventueel Arabisch spreken, dan kunnen ze hier vandaan komen: Noord-Afrika (Marokko, Mauritanië, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte en Soedan), Midden-Oosten (Jordanië, Libanon, Palestijnse Gebieden en Syrië), Golfstaten (Irak, Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar, Oman, Jemen, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten) en Somalië, Djibouti en de Comoren.
   Maar ik denk dat de bewoners van Zuid-Pattaya wel weten waar ze vandaan komen.

  • ruud zegt op

   Perzen lijkt me een beetje achterhaalde naam.
   De sjah van Perzie is er al een tijdje geleden uitgegooid.

 2. Leo Th. zegt op

  Beste Khun Peter, niet alleen de bewoners maar ook ik als toerist heb de pretentie om te beweren dat de overgrote meerderheid van Arabische afkomst is. Soi VC en omgeving is de plek waar Arabieren samenkomen.

 3. GYGY zegt op

  Wij verblijven al vele jaren in deze buurt en vooral in Soi Yensabai zie je veel van deze mensen,waarvan de meesten uit de Emiraten,Qatar en omstreken blijken te komen.Nooit last mee,maar ze vinden het inderdaad leuk om met zware moto’s voluit te gaan voor 200 meter en dan terug wat natuurlijk veel lawaai maakt,maar dat zijn er wel maar enkelen en natuurlijk steeds zonder helm.Overlast heb ik er echter nooit van gehad,veel erger zijn die honderden motorbikes met vooral Thaise meisjes waardoor je haast niet meer langs de straat kunt gaan,laat staan de straat kunt oversteken.Het zou veel veiliger zijn deze twee straten enkel richting te maken.

  • joskeshake zegt op

   @GYGY ,enkel richting voor nen thai 555 das een lachertje,zelfs op second road zie je ze langs de zijkant tegen de richting in rijden met motorbikes.

 4. Pieter zegt op

  Begint het in Thailand ook al?
  Ben van mening dat mensen diverse landen in Europa ontvluchten vanwege het “Arabische” probleem.
  Wellicht dat de Thaise overheid het wat sneller onderkent en tijdig maatregelen neemt, hoewel de bevolking uit Nigeria leveren hier, en dan met name in Bangkok ,ook al sinds lange tijd problemen, en daar weet men t.o.h. ook niet zo goed raad mee.

 5. Frank zegt op

  of het nu arabieren zijn of niet, het is een groot overlast tot diep in de ochtend met de nodige vechtpartijen onderling om thaise “meisjes”.

 6. T zegt op

  Klopt het zijn gewoon mensen met een reputatie en naam overal voor overlast te zorgen.
  Maar ze bevinden zich in een goed gezelschap van andere nieuwe zogenaamde kwaliteits toeristen ( volgens de Thaise regering dan ) met een bedenkelijke reputatie uit o.a. China, India, Rusland etc.
  Maar de Thaise regering ziet het schijnbaar helemaal zitten met dat volk dus van Pattaya tot Phuket je kan er gewoon niet omheen met alle ergernis als gevolg.

 7. janbeute zegt op

  Dit fenomeen zie je niet alleen in Pattaya .
  Bij mij in de buurt racen de Thaise schoolkids ook rond op opgevoerde brommers .
  Met vergulde wielen , smalle banden , verchroomde wielnaven en zeker niet te vergeten aangepaste uitlaten met een lawaai , waar een Harley Davidson van mag dromen .
  En wat doet de lokale hermandat hier aan .
  Totaal niks .
  De berijders hebben geen rijbewijs , zijn meestal jonger dan 18 jaar .
  Veel van die brommers hebben geen verzekering of geldige jaar tax sticker .

  Jan Beute .

  • Sir Charles zegt op

   Inderdaad in Bangkok zie je ook de Thaise jeugd racen alsof het de TT van Assen is echter kan het toch niet nalaten te zeggen dat er hopelijk geen ‘Arabische’ sub-cultuur zich gaat voordoen zoals we die kennen in West-Europese steden…

 8. ivo belgium zegt op

  Sorry het is niet alleen in de buurt van Soi Yensabai maar op al de hoofdwegen in Pattaya centrum luidruchtig opgefokte zware moto’s,overdonderd lawaai dag en vooral ’s avonds (Pattaya tai)
  Niet om uit te houden:Maar ja wat doet ge daar aan er is dan ook geen enkel kontrole meer: en het is zelfs drukker in de morgend uren , vergeet ook niet de lawarige nacht bussen met hun giftige dampen

 9. Pat zegt op

  Oh wat zou ik nu zo graag een ganse retoriek starten over Moslimjongeren, die de sfeer in onze Westerse steden al decennia lang negatief bepalen…

  Omwille van de politieke correctheid in onze Westerse wereld en de zeer grote kans dat mijn post toch niet zal gepubliceerd worden, laat ik het maar zo…!

  Ik ontvlucht binnen enkele jaren Antwerpen ten voordele van Bangkok, hopelijk vindt ons gezin rust!

 10. dick zegt op

  Wat ‘ethnic profiling’ betreft gaf de Thaise politie een voorbeeld enkele weken geleden in Nana e.o., waar ik getuige was van een grootscheepse razzia onder ‘zwarte’ mensen.
  Overal werden in dit district Afrikaans uitziende mannen en vrouwen door in burger geklede politiemensen opgepakt en verzameld om op het parkeerterrein en in de lobby van het Nana-hotel gecontroleerd te worden op gebruik van drugs via urinetesten en op hun verblijfstatus volgens hun paspoorten.
  Zoals gewoonlijk was er een ongeorganiseerde overdaad van politieagenten aanwezig, ik schat zo’n 200 evenveel als er verdachten waren, met enkele vrouwelijke agenten, die nauwelijks een rol speelden en er was een lacherige amicale sfeer onderling, maar niet onder de gearresteerden, waarvan degenen die in overtreding waren in een grote arrestantenwagen werden afgevoerd.
  Er was ook veel pers aanwezig, die druk bezig waren met foto’s en video’s maken, dus ik had zeker verwacht dat er op tv en in de kranten uitgebreid aandacht aan zou worden besteed de komende dagen, maar niets gezien! Censuur van hoger hand?

  • dick zegt op

   correctie: Vandaag lees ik dan toch een verslag met foto in ’the Nation’ over die razzia onder zwarte mensen in Nana een week geleden.
   De reden van de razzia bleek volgens dat bericht te zijn ‘ to prevent and surpress trans-national crime’ en er zouden 80 toeristen zijn opgepakt, waarvan 66 vrouwen en 14 mannen.
   Het resultaat van de razzia was de arrestatie van 6 toeristen vanwege ‘overstaying in the Kingdom’ en 14 vanwege het niet hebben van een paspoort, wat naar alle waarschijnlijkheid betekent dat zij geen paspoort bij zich hadden op het moment van de arrestatie, wat overigens de meeste toeristen niet permanent bij zich dragen. En wat opviel was dat niemand vanwege drugsgebruik kon gearresteerd worden;
   Maar het blijft een duidelijk voorbeeld van ‘ethnic profiling’ om alleen zwarte mensen te verdenken van ’trans-national crime’.

 11. l.lagemaat zegt op

  Het was niet mijn bedoeling de Moslimjongeren of de jeugd van “tegenwoordig” aan de kaak te stellen.
  Het gaat vaak om een minderheid, die het voor de rest verpesten.

  • Ger zegt op

   Doet me denken aan een groepje ouderen die in Almere bijeenkwamen in een McDonalds restaurant in het centrum en zo de tafeltjes bezet hielden en er een soort bejaardensoos van maakte. Dit werd niet zo gewaardeerd door andere bezoekers. Overlast door een minderheid.

   Idem in dezelfde stad werd er geklaagd door het publiek in de winkelstraat over racende bejaarden in electrische rolstoelen. Gewone wandelaars werden bijkans omver gereden of schrokken behoorlijk als er weer eens iemand op maximale rolstoelsnelheid, 20 km, door het publiek raasde.
   Gelukkig heb je die in Pattaya nog niet , maar wie weet komen ze spoedig.

   • Pete de jong zegt op

    Sorry het is er al
    Nog net geen races met de rollaters.
    Leuke reactie Ger
    Gr Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website