Opstarten van de economie in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
16 juni 2020

Nu dat fase 3 van de Covid-19 maatregel ingaat, wat een verdere versoepeling betekent van de corona regels, wil de overheid het bedrijfsleven met een bedrag van 200 miljard baht per maand stimuleren om de “business” weer op te starten.

De Thaise Kamer van Koophandel heeft een forum opgericht om met nieuwe ideeën te komen ten aanzien van gezondheidsvoorschriften voor een veilige bedrijfsvoering om zo tot het “nieuwe normaal” te komen.

Voorzitter Kalin Sarasin, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel (TCC) drong er bij de particuliere sector op aan om de gezondheids- en veiligheidsprotocollen als prioriteit nummer één te zien om het bedrijfsleven te kunnen hervatten. Hiervoor is een bedrag van 200 miljard baht maandelijks is vrijgemaakt. Men wil daarmee de Thaise economie een boost geven om zo snel mogelijk op het oude niveau te komen van voor de coronacrisis.

Echter sommige bedrijven met een hoger risico op overdracht van het coronavirus is nog niet toegestaan om open te gaan om zo de mogelijkheid voor een tweede uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Deze bedrijven mogen pas in fase 4 heropenen.

De TCC-voorzitter zei ervan overtuigd te zijn dat het bedrijfsleven zich zal houden aan deze voorzorgsmaatregelen en daarmee internationale investeerders en bezoekers te kunnen verwelkomen en op die wijze de economie te ondersteunen. Bovendien verwacht het TCC dat dit jaar het Bbp met 3 – 5 procent zal krimpen in tegenstelling tot het IMF dat een terugval voorspelde van 6 – 7 procent.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Opstarten van de economie in Thailand”

  1. lomlalai zegt op

    Zolang er geen of heel weinig toeristen mogen komen zal het stimulatiefonds m.i. druppel op de gloeiende plaat zijn. Er zijn n.l. erg veel Thai direct of indirect (dit zijn er nog meer) afhankelijk van het toerisme. De Thaise machthebbers hebben m.i. geen flauw idee wat hun extreem beperkende maatregelen teweeg brengen, Zodra het land weer open gaat betekent dit niet direct dat alles weer goed is, het negatieve effect van de maatregelen zal nog lang na-ijlen. De balans tussen de economie en gezondheid is helemaal weg. Ik hoorde van een Thaise vriend dat er al veel hotels helemaal gesloten zijn en te koop staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website