In deze 45 minuten durende documentaire van National Geographic, gaat het over gedwongen prostitutie van buitenlandse vrouwen in Bangkok en Pattaya.

In sommige buurten in Bangkok en Pattaya worden vrouwen uit Oezbekistan door de Russische maffia gedwongen te prostitueren. Een aantal van hen zijn zelfs minderjarig.

Onder valse voorwendselen worden ze naar Bangkok gelokt, meestal met de belofte van goed betaald werk. Eenmaal in Bangkok wordt het paspoort afgepakt en worden de vrouwen gedwongen te gaan werken in schimmige nachtclubs. Weigeren ze, dan dreigen de pooiers om familie en/of kinderen in Oezbekistan wat aan te doen.

De belangen zijn groot want een Oezbeekse seksslaaf levert al snel 1.000 dollar per dag op. Vooral sekstoeristen uit het Midden-Oosten en India hebben een voorkeur voor blanke vrouwen in plaats van het Aziatische aanbod.

De Thaise politie is op de hoogte van deze misstanden en probeert de buitenlandse pooiers op te sporen en te arresteren.

In de documentaire zie je onder andere een undercoveroperatie om de slachtoffers uit de klauwen van de pooiers te bevrijden.

[ width=”720″ height=”405″]http://youtu.be/NVe3AxTldgs[/youtube]

9 reacties op “Oezbeekse seksslaven in Bangkok en Pattaya (video)”

 1. fransamsterdam zegt op

  Jammer dat men gemeend heeft deze reportage in Thailand te moeten schieten.
  Vergelijkbare Russische maffia-praktijken kan men in vrijwel elk willekeurig land aantreffen.
  Ook in ons beschaafde Nederland kan ik via talloze 06-nummers binnen een half uurtje een Russisch sprekende dame op de stoep hebben staan, waarbij het op zijn minst twijfelachtig is of de dame in kwestie het advies van haar beroepskeuzeadviseuse heeft opgevolgd..
  De verwerpelijke praktijken hebben niets gemeen met de in Thailand gebruikelijke wijze van prostitutie, waar pooiers nauwelijks een rol van betekenis vervullen en gedwongen tewerkstelling een hoge uitzondering is.

  • @ in Thailand gebruikelijke wijze van prostitutie?
   Het valt mij op dat sommigen de prostitutie in Thailand bagatelliseren en soms zelfs romantiseren. Niet juist lijkt mij. Prostitutie, waar veel geld in omgaat, werkt als een magneet op criminelen. Drugs- en alcoholmisbruik, mensenhandel, uitbuiting, SOA’s en criminaliteit gaan hand in hand met prostitutie. Ook in Thailand. Daarnaast zijn veel Thaise vrouwen tevens het slachtoffer van mensenhandel. Ze worden naar andere landen gelokt en daar gedwongen te werken.
   Een zachtaardige vorm van prostitutie bestaat niet, ook niet in Thailand.

 2. HansNL zegt op

  De Thaise politie is op de hoogte van deze misstanden en probeert de buitenlandse pooiers op te sporen en te arresteren.

  Ik twijfel tussen …..ehhh………….. twijfel en ongeloof

  • loe zegt op

   Ik denk, dat de Thaise politie er flink van mee profiteert, anders waren
   die bendes al lang opgerold.
   Probeer maar eens iets ongezien te doen in Thailand. Ik geloof er geen barst
   van dat ze proberen op te sporen en te arresteren.

 3. lexphuket zegt op

  Sinds een half jaar of zo zijn er in Patong op Phuket ook meedere groepen “russiche” vrouwen. Die werken open en bloot. En terwijl de politie flink op treedt tegen een enkele buitenlander, die werkt zonder werkvergunning, wordt hie niets aan gedaan. Dus lijkt het er op, dat de politie dit gedoogt en er waarschijnlijk van profiteert.

  • loe zegt op

   In de Samui Express (een lokaal weekblad) wordt openlijk geadverteerd door Galaxy,
   een go-go club in Chaweng Beach met ”Russian Showgirls and pole dancers”
   Ik vraag me ook af, hoe die aan een werkvergunning komen.

  • Ja, dat is idd vreemd aan het verhaal. Waarom worden ze niet aangepakt op basis van illegaal verblijf en/of werken zonder vergunning?

   • BA zegt op

    Omdat de uitbaters van zo’n club waarschijnlijk veel geld betalen aan diverse hoog geplaatste personen.

    Je kan je zelfs afvragen wie er voor wie werkt in zo’n video. De politie zal in de meeste gevallen betaald worden om een oogje dicht te knijpen maar het is ook niet uitgesloten dat ze op pad gestuurd worden op verzoek van een concurrent die hun baas net even wat meer schuift.

    Verder lijkt het me een lastig verhaal. Als ze in een gogo bar zitten, dan zou je ze nog kunnen pakken omdat ze drankjes serveren en dus werken, maar zitten ze zogenaamd freelance in een bar of werken ze op straat dan is dat al lastig.

   • fransamsterdam zegt op

    En waarom gebeurt dat in Nederland eigenlijk ook niet? Hier komen ze niet verder dan het sluiten van ramen waarna de dames zich via internet aan laten bieden. Politie kan zo een raampje binnenstappen en paspoort en werkvergunning vragen, maar gebeurt hier net zo min.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website