Zaterdag 14 januari zal in Thailand de jaarlijkse nationale kinderdag gevierd worden. Sinds 1964 vindt deze gebeurtenis jaarlijks plaats.

Kinderen kunnen op die dag gratis of met sterk gereduceerde prijzen (pret) parken en dierentuinen bezoeken. Kinderen tot 14 jaar zelfs alles gratis. Gezinnen gebruiken deze dag dan ook om samen activiteiten te organiseren. Ook het openbaar vervoer is die dag gratis.

Opvallend is wel dat het leger duidelijk een ”acte de presence” geven en dat kinderen op en in militaire voertuigen kunnen zitten. In het verleden was een deel van de Thai Nua afgesloten, zodat het verkeer slechts op twee banen door kon rijden. Op het afgesloten gedeelte stond luchtdoelgeschut opgesteld en ander wapentuig. Kinderen mochten zonder problemen overal aan zitten.

Op het plein bij de City Hall zag het er wat vriendelijker uit. Daar stonden vele eettentjes en werden van ballonnen leuke figuren gemaakt.

Onderwijzers

Twee dagen later, 16 januari, staan de leerkrachten in de belangstelling. Naast de ouders worden zij als belangrijk beschouwd bij de opvoeding van de kinderen. De leerkrachten worden vaak respectvol aangesproken met ”Khun Khru”. Op deze nationale lerarendag zijn alle scholen en universiteiten gesloten. Het Ministerie van onderwijs reikt die dag medailles uit aan de leerkrachten, die zich het meest verdienstelijk hebben gemaakt in dat jaar. Behalve dat schijnt er ook nog een kleine loonsverhoging voor deze leerkrachten in petto te zitten. Nu maar hopen dat er veel gekwalificeerde leerkrachten komen met name op het gebied van Engels, wiskunde en technieken.

2 reacties op “Zaterdag 14 januari: Nationale Kinderdag in Thailand”

  1. johank zegt op

    Als ik zo om me heen kijk in Thailand en zeker op het platteland lijkt het elke dag wel een nationale kinderdag te wezen.
    Dit nog buiten beschouwing gelaten hoe de Thaise bevolking zich meestal gedraagt, en wat ik allemaal voorbij zie komen op de Thaise tv (ping, pong,plop,pief ,paf geluiden) aan “amusement”

    • Tino Kuis zegt op

      Je kijkt naar de verkeerde Thaise zenders. Kijk naar Voice TV 21 of Thai PBS en je ziet goede, intelligente en interessante programma’s. Geen soaps en geen dom amusement.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website