Motoren in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , , ,
2 juli 2018

Veel mensen en met name mannen zijn geïnteresseerd in motoren. En dan hebben we het niet over motorbikes maar over echte motoren.

Op een aantal plaatsen on Pattaya/Jomtien staan fraaie machines opgesteld. Er zijn grote verschillen tussen lichte motoren, middelzware en de “Big Boys”. Op de Sukhumvit Road richting Sattahip, voorbij de Floating Market, is links een grote shop voor Harley-Davidson’s. Onlangs in het nieuws door de invoer- en uitvoermaatregelen van president Trump. Een Harley aanschaffen zou de Europese liefhebber 2500 Euro meer gaan kosten. De fabrikant wil daarom zijn productielijn naar Europa gaan verplaatsen, zeer tot ongenoegen van president Trump, omdat dit tegen zijn “beleid” indruist. In Rayong zou in 2017 een fabriek opgestart worden, maar wat de prijzen gaan doen, is mij niet bekend.

Zouden we de tegenovergestelde richting rijden naar Sri Racha dan is op de Sukhumvit Road een dealer van Honda Motoren gevestigd. De blikvanger is daar wel de Honda Cruiser 6 cilinder, een machine waar je “U”tegen zegt. Niet alleen door de imposante verschijning, maar ook door het prijskaartje. Voor die prijsklasse rijd ik liever in een auto met airco dan  op een motor te zitten. Bovendien zou deze voor mij niet hanteren zijn, gezien mijn gewicht van ruim 80 kilogram en een motor van 270 kilogram of meer. Vooral bij het stilstaan zou dat problemen kunnen geven!

Op de Pattaya Klang nabij de Big C extra staan snelle Ducati machines opgesteld, vaak in een bloedstollende rode kleur gespoten! Ook daar is een bepaald publiek voor. In de nabijheid daarvan kunnen de liefhebbers terecht voor Royal Enfields motoren. Een bijna nostalgisch aandoend concept wat best aandacht verdiend. Aan de linkerzijde van de Sukhumvit ter hoogte van de Thepprasit is een Triumph dealer gevestigd. Kortom voor ieder wat wils, die hier langer verblijft en wat wil kopen.

Voor mensen, die dit ook wel eens willen “uitproberen”,is er de mogelijkheid om een echte motor te huren. In Soi 13 ll aan de Beach Road of bij dp-harley-rent-pattaya.com (Huay Yai), Soi 27. Als mensen geen ervaring hebben met zware motoren te rijden, is het advies er niet aan te beginnen. Het opvallende is dat men met een “Motorcycle Driving Licence” bestemt voor een motorbike ook gebruiken mag voor zwaardere motoren wat in Nederland absoluut niet mag. Bovendien onervaren met zo’n zware motor in het Thaise verkeer, onverantwoord!

4 reacties op “Motoren in Thailand”

 1. l.lagemaat zegt op

  Excuses, Soi 27 moet Soi 17 zijn. (HuayYai, Tesabal Road1 Soi 17 bij het sportveld, gemeentehuis)

 2. rori zegt op

  Ik vind een Duc Panigale wel aardig. Prijzen in Thailand tov Nederland ook niet echt gek.

  Trouwens er loopt bij de Ducatishop een leuke salesmanager rond 🙂

  Oh ze verkopen daar ook gadgets. Kleding etc.

 3. janbeute zegt op

  Hier in Chiangmai zijn er ook vaak van die big Bike evenementen , de grootste is meestal in December .
  Ga maar eens googelen .
  Dat ze in Rajong alle Harley modellen gaan maken of beter gezegt assembleren betwijfel ik ten zeerste .
  Ik denk dat het alleen om de Sportster modellen gaat .
  En wat de prijzen in Thailand aangaat die zijn al Jaren rond de 40 % duurder dan in de USA dankzij de import tax .
  De echte Harley fans zoals ik zijn niet blij met motoren die ergens anders geassembleerd worden dan in de USA ,het is de Milwaukee sound en niet de Rajong sound .
  Neem als voorbeeld de Harley model Street 750 en StreetRod 750 wordt gemaakt in India en wordt door vele Harleyrijders niet als een Harley gezien maar als een soort van Japanse rijstburner .

  Jan Beute .

 4. l.lagemaat zegt op

  Hallo Jan,

  Ik moest wel lachen om die “Japanse rijstburner”.

  groet,
  Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website