Mogelijke aanslagen op Prayut verijdeld?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
11 april 2017

Bij een recente inval in een huis in Pathum Thani zijn veel wapens gevonden. Een aantal wapens waren automatische geweren, die in het leger gebruikt worden.

Volgens een woordvoerder van de politie zouden deze wapens gebruikt kunnen gaan worden om de Wat Phra Dhammakaya te verdedigen tegen de politie, die de tempel zouden willen gaan onderzoeken. Een andere mogelijkheid die geopperd werd, zou een mogelijke aanslag op Premier Prayut kunnen zijn. Een aantal wapens zouden in 2010 van soldaten afgepakt zijn die de protesten van de roodhemden probeerden neer te slaan.

Het huis waar de wapens gevonden werden zou aan Wuthipong, een aanvoerder van de roodhemden toebehoren, die zich echter in een buurland ophoudt. Vermoedelijk in Cambodja. Hij zou de wapens verzameld hebben om daarmee de belegerde tempel door de veiligheidsdienst te ontzetten. Volgens politiechef Chakthip zou dit een bedreiging van de nationale veiligheid zijn. Bovendien beweerde hij dat er ook een “scherpschuttersgeweer” tussen zou zitten waarmee een regeringsleider om het leven gebracht zou kunnen worden.

Wuthipong die al vanaf 2014 in het buitenland woont, verwonderde zich over de vondst. Op YouTube reageerde hij dat dit grote onzin was en hij hier niets mee te maken had. De politie probeerde op deze wijze hem iets in de schoenen te schuiven. Na bijna 3 jaar in het buitenland te wonen begrijpt hij het doel van deze beschuldigingen niet.

Bron: Wochen Blitz

2 reacties op “Mogelijke aanslagen op Prayut verijdeld?”

 1. Corretje zegt op

  De abt van deze tempel (ongelofelijk schatrijk) is gevlucht naar het buitenland met meer dan 135 aanklachten aan z’n broek. De temple is dagenlang op vredige wijze belegerd door leger en politie.
  Toen duidelijk werd dat de abt zich er niet meer in bevond is dit gestaakt.
  In elke nieuwsuitzending werd hier uitgebreid aandacht aan besteed
  Dit kan niemand ontgaan zijn.

  • Jacques zegt op

   Het zijn sterke schoenen die de weelde kunnen dragen en deze abt mist enige zelfreflectie om maar eens wat te noemen. Zelfverheerlijking en de verlokkingen van de pracht en praal dat is wat de boventoon voert.
   Een boeddhist moet zich vooral bezig houden met de beslommeringen van de mensheid en een dienende taak vervullen. Deze abt geeft zichzelf een brevet van onvermogen en is in mijn optiek zijn positie niet waard.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website