(Endorphin_SK / Shutterstock.com)

De Crime Suppression Division (CSD) en het Department of Mental Health (DMH) hebben samen een speciaal team opgericht om gebruikers van sociale media te monitoren en te kijken of er opmerkingen zijn die aangeven, dat ze van plan zijn zichzelf te doden.

Een operationeel systeem zou binnen dit jaar klaar moeten zijn om zelfmoorden aan te pakken, die in de lift zitten. CSD-chef Pol Maj-Generaal Jirapob Puridet zei, dat zijn medewerkers de klok rond zullen samenwerken met DMH en media-influencers. Hij zei, dat zodra CSD te weten komt over een persoon die de neiging heeft zelfmoord te plegen, de lokale politie zal worden geïnformeerd, die deze persoon vervolgens naar het ministerie van geestelijke gezondheid zal brengen voor behandeling.

Dr. Kiatiboom Vongrachit, directeur-generaal DMH, zei, dat er in het afgelopen jaar zo’n 4.419 zelfmoorden plaatsgevonden hebben. Hij zei er echter bij, dat in de eerste zes maanden van dit jaar – sinds de uitbraak van Covid-19 – ongeveer 2.551 mensen zelfmoord hadden gepleegd, vergeleken met 2.092 in de eerste helft van 2019.De belangrijkste reden voor zelfmoord waren relatieproblemen, gevolgd door psychische aandoeningen, financiële problemen en alcoholisme.

Bron: The Nation

5 reacties op “Meer aandacht voor preventie van zelfdodingen in Thailand”

 1. Caspar zegt op

  En niet vergeten de aantal doden in het verkeer ieder jaar!!
  Bron!!

  http://www.thairsc.com/eng/

  • Johnny BG zegt op

   Helaas heb ik 2 maal moeten meemaken dat relatieproblemen een punt is om niet meer verder te willen. Beide waren een ouder van een kind en dan ontgaat mij de reden om te willen sterven. Als je zo graag een kind wilt dan kan en mag zelfdoding niet eens in je opkomen en als dat wel zo is dan is dat voor mij automatisch een psychisch probleem.
   Bij het beeindigen van een relatie vond de partner destijds het een goed idee om zich te verhangen aan een doucheslang. Het toiletbezoek duurde nogal lang en de deur was op slot deed mij besluiten de deur in te trappen…….wat een drama en eigenlijk te treurig voor woorden dat mensen geen respect voor hun eigen leven kunnen hebben in een situatie dat je gewoon jong en gezond bent.
   Ik zal niet in details treden maar het wakker maken was bij de dokter een reden om te vragen of ze aangifte wilde doen bij de politie.
   Ofwel er ligt een dode in je douche ofwel je mag als revanche vanwege het uitmaken van een relatie en hulp bij een zelfdoding zelf een juridische probleem hebben en gelukkig voor mij koos ze voor het laatste.
   De ander moest zijn liefdesverdriet verwerken maar zijn touwtje was te dun. Het is een goede vriend en kan er grappen met hem over maken.
   Dat een relatie gezien wordt als het allerhoogste is schijnbaar belangrijker dan een eigen leven en dan vraag ik mij af op welke wijze men hier leert met tegenslagen om te gaan.
   Mijn idee is om op scholen teamsporten te beoefenen. Dan win en verlies je en leert men ook nog hoe om te gaan in een groep dat verliest.
   Verliezen is geen schande maar het begin van beter worden.

 2. Sjaak S zegt op

  Mijn eerste gedachte was… ja, het aantal Covid-19 slachtoffers is ongeveer 60. In deze tijd 500 meer zelfmoorden als vorig jaar in dezelfde tijd. Dus heeft die Lockdown meer zelfmoorden veroorzaakt dan de ziekte zelf…logisch toch?
  Maar…. in Duitsland dat ongeveer hetzelfde aantal inwoners heeft als Thailand zijn door de minder drastische maatregelen en de stoere houding van de bevolking t.o.v. preventie en navolging van de wet, plus de late reactie van de regering inmiddels bijna 10.000 Covid-doden.
  Dit had hier in Thailand ook kunnen gebeuren.
  Het aantal zelfdodingen is hoog genoeg, de ellende door de lock-down is er ook. Maar in ieder geval beter dan wat er gebeurd zou zijn als de Thaise regering en de bevolking niet hadden meegewerkt.

  Maar het gaat hier om zelfmoord… mijn vrouw vertelde me van de 21 jarige zoon van een kennis van haar. Hij heeft nu al twee keer een zelfmoordpoging gedaan. Vorig jaar moesten hij en zijn vriendin hun verhouding beëindigen, omdat de ouders van het meisje hem niet goed genoeg bevonden. Zij heeft toen zichzelf gedood.
  De jonge kerel is zo verdrietig, dat hij nu, een jaar later, nog steeds zelfmoordneigingen heeft. Hij is een kind van gescheiden ouders, de vader wil niks met hem te maken hebben en hij denkt ook dat zijn moeder niks om hem geeft. Blijkbaar krijgt hij een soort psychische hulp, maar wat men daar onder verstaat, weet ik niet. Hij was ook een tijd naar een tempel gegaan om monnik te worden, maar daar is hij ook niet meer. Is nu weer bij moeder thuis. In zijn jonge hoofd kan hij zich niet voorstellen hoe hij de volgende 50 jaar zonder zijn geliefde moet doorbrengen… wat een drama! Ik heb nu hier in Thailand vaker van mensen gehoord die zichzelf gedood hebben dan ergens anders op de wereld….En het leven heeft nog zoveel te bieden, als je de kansen maar aangrijpt.

 3. Mike A zegt op

  Vandaag in het nieuws : Alle covid maatregelen hebben in de eerste 6 maanden al gezorgd voor bijna 600 zelfmoorden meer dan het jaar daarvoor. 10x zoveel doden als door covid in dezelfde periode.

  Misschien in Thailand eens de nadruk leggen op volksgezondheid en verkeersveiligheid ipv het land te sluiten in totale hysterie.

 4. l.lagemaat zegt op

  Relatieproblemen is een oorzaak, maar ook financiële problemen door vele oorzaken is voor velen te kiezen voor een laatste stap.
  Alle niet geregistreerde mensen kregen zelfs niet 5000 baht tegemoetkoming of andersoortige ondersteuning.
  Zelfs geen minimaal sociaal vangnet, zie de vele daklozen in het land.

  CSD-chef Pol Maj-Generaal Jirapob Puridet zei, dat zodra CSD te weten komt over een persoon die de neiging heeft zelfmoord te plegen, de lokale politie zal worden geïnformeerd, die deze persoon vervolgens naar het ministerie van geestelijke gezondheid zal brengen voor behandeling.En dan???

  Theorie en praktijk!
  Prayuth is ook sterk in het maken van statements om vervolgens achterover te leunen!
  Voor de politie is hier ook niet veel eer aan te behalen! Na afloop is de enige actie om met een klembord in
  de hand wat notities te maken en een paar foto’s! Einde actie.
  Zij staan liever pontificaal voor de media opgesteld achter een tentoongestelde drugsvangst!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website