Het medisch toerisme zal dit jaar een omzet realiseren van 100 miljard dollar en zal tegen het midden van het decennium een waarde bereiken van 130 miljard dollar.

Dat is de conclusie van een rapport van KPMG, eraan toevoegend dat steeds meer landen een bestemming voor medisch toerisme willen worden.

Jaarlijks zouden ongeveer drie miljoen patiënten voor een medische behandeling naar het buitenland reizen. Twee jaar geleden realiseerde de sector een geraamde omzet van 79 miljard dollar.

Thailand

Steeds meer patiënten gaan naar het buitenland omdat ze daar van een goedkopere en vaak snellere behandeling kunnen genieten dan in hun thuisland. Mexico blijkt vooral patiënten uit de Verenigde Staten aan te trekken, terwijl Thailand, India en Maleisië de belangrijkste bestemmingen vormen voor Aziatische patiënten. Hongarije blijkt een brede populariteit te hebben voor tandheelkunde. Duitsland trekt vooral rijke patiënten uit Rusland en de Arabisch Golf aan. Afrikanen kiezen daarentegen vaak voor Frankrijk, terwijl Zuid-Amerikaanse patiënten zich in de Amerikaanse stad Miami laten behandelen.”

Medisch toerisme groeimarkt

Er wordt echter opgemerkt dat ook landen zoals Turkije, Griekenland en Dubai zich steeds meer proberen op te werpen als een bestemming voor medisch toerisme. Sanjiv Malik, directeur van het ziekenhuisnetwerk DM Healthcare in Dubai, geeft wel aan dat de sector met een aantal potentiële problemen wordt geconfronteerd.

“Er moet rekening worden gehouden met het gevaar op complicaties, maar er zijn ook ethische problemen en de bescherming van persoonlijke gegevens,” voert hij aan. “Ook de nazorg blijft een belangrijke uitdaging voor de sector.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website