Woensdag 28 juni vertrok een bont, internationaal gezelschap van de “Classic Car Friends” uit Pattaya vanaf het Holiday Inn Hotel naar Bangkok.Het doel was tweeledig. Het bezoeken van een internationaal bekend staand restauratiebedrijf van oldtimers en klassiekers, gevolgd door een bezoek aan het Jesada Classic Car Museum.

De eigenaar Yo van het Khun Yo’s restoring company is ontstaan doordat Mr.Yo zijn eerste auto aanbood voor restauratie. Om het geheel volgens eigen inzicht te kunnen volgen, besloot hij de volgende dag dit bedrijf te kopen en uit te bouwen.

Het bedrijf bestaat uit vier onderdelen. De binnengebrachte auto wordt geheel ontmanteld en de carrosserie wordt handmatig hersteld. Echter geen plamuur e.d. “hulpmiddelen”. In het tweede deel wordt de techniek separaat van de auto geheel nagezien en het chassis en carrosserie verzinkt en in de grondlak gezet.

In de volgende afdeling wordt de auto in de gewenste kleur gespoten. Deze behandeling wordt acht keer uitgevoerd om diepte en glans van de lak te verkrijgen.Als de lak droog is, wordt de lak van de wagen verder buiten op natuurlijke wijze uitgehard. Als laatste en vierde onderdeel wordt de auto opgebouwd en rijklaar gemaakt.

Het bedrijf heeft contacten in Duitsland, Engeland en Amerika voor de gewenste onderdelen. Veel klanten sturen hun te restaureren object naar Thailand om deze bij dit bedrijf te laten restaureren. De auto mag zonder invoerheffingen als restauratie project gedurende 1 jaar in Thailand zijn om daarna weer te verschepen.

Jesada Classic Car Museum

Het tweede bezoek was aan het Jesada Classic Car Museum. Eigenlijk heet het: “JESADA Techniek Museum”.Wij bezochten het oude gebouw van 1500 vierkante meter, omdat het nieuwe gebouw nog niet af was, maar wel al een deel van de gerestaureerde collectie ondergebracht heeft. Ook hier weer een bonte verzameling van auto’s. De meeste in dit oude gebouw waren niet gerestaureerd. Veel Europese modellen, waar de meeste Farangs uit Europa in gereden hadden. Naast auto’s, fraaie riksja’s, originele solex bromfietsen, een oude Piper Cup en een helicopter. De website geeft een indruk van wat er allemaal te zien is: www.jesadatechnikmuseum.com/en/index.php

Een bijzonderheid is te vermelden dat onder andere Londens dubbeldeks bussen ingezet worden om mensen te vervoeren, die de plaatsen in Bangkok willen bezoeken om de overleden koning Bhumibol te eren, zoals de omgeving van Sanam Luang

Een zeer hartelijke ontvangst met een lunch, drinken, een fraai shirt en een goed verzorgd in kleur uitgevoerd Jesada Magazine met daarin activiteiten waar de auto’s aan deelgenomen hebben, vaak charity doeleinden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Klassieke auto’s in Bangkok”

 1. Koge zegt op

  Heeft u voor mij de adres gegevens van Khun Yo’s restauratie bedrijf
  Bij voorbaat dank

  • l.lagemaat zegt op

   Rengboon Auto Service Co.,Ltd

   President -Klisada Eineew

   1729 Pattanakarn Rd.,Suan Luang, Bangkok 10250

   Tel: 0-2314-7329 Fax 0-2319-2055

   E-mail: keineew@gmail.com
   Facebook: rengboonautoservice

   • Nest zegt op

    Ik heb een Jaguar XJ6 serie1 van 1970, gerestaureerd door Rengboon,geweldige firma.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website