Als oud-marineman voel ik de behoefte om mijn medeleven te uiten voor de slachtoffers en familie van 53 Indonesische marinemannen, die in de gezonken onderzeeboot KRI Nanggala 402 om het leven zijn gekomen.

Ja, het is juist, dat het niets met Thailand te maken heeft, maar het gaat om mensen, die ook bij u of mij in de straat hadden kunnen wonen. Je moet er niet aan denken in wat voor een hel zij terechtgekomen zijn voordat het laatste oordeel werd geveld.

Gelukkig denken heel veel mensen van over de hele wereld er zo over en de reacties op deze tragedie zijn dan ook overweldigend. Ga naar de Facebookpagina #prayfornanggala402 en lees de vele, soms hartverscheurende berichten van medeleven.

De Commandant van de Onderzeedienst van de Koninklijke Nederlandse Marine schreef het volgende op die pagina:

“Submariners both love and hate the sea. It hides us, it protects us, it keeps us out of harms way but it is also our greatest fear, our greatest enemy. The thoughts and prayers of the Netherlands submarine service are with our brothers in arms of KRI Nanggala and their families.

Commander Royal Netherlands Navy Submarine Service

Captain H.M.T. de Groot”

https://youtu.be/b0qyzAZuevw

4 reacties op “Indonesische onderzeeboot vergaan met 53 bemanningsleden”

 1. wim zegt op

  RIP

 2. Patrick Govaerts zegt op

  Geen woorden voor … wat deze bemanning mee gemaakt heeft … onbeschrijvelijk onbegrijpelijk in deze moderne tijden . Dit is nog erger dan iemand verliezen in Coronatijden zonder afscheid te kunnen nemen want deze bemanning is zonder familie vriend vriendin kinderen moeten sterven .
  Mag er absoluut niet aan denken ….;spijtig dat de pers in Europa hier zo weinig te w einig aandacht heeft besteed aan dit vreselijk ongeval

  Heel veel sterkte aan de betrokken families

  Patrick Belgie

  • janbeute zegt op

   Helaas weten we nog niet wat de oorzaak van dit ongeval is geweest.
   Naar wat tot nu toe gelezen heb is de sub in drieen gebroken.
   Kan zijn dat het zo snel gegaan is dat de bemanning er niets van gemerkt heeft, een explosie door een torpedo in of vlak naast de sub tijdens de oefening.
   Als de sub misschien geborgen gaat worden dan is het misschien nog te achterhalen wat de oorzaak geweest kan zijn.
   In iedergeval is het voor de familieleden nu een zware tijd aangebroken.
   Daarom ook RIP voor de bemanning.

   Jan Beute.

   • eddy+uit+Oostende zegt op

    Ik denk niet dat de sub zal geborgen worden.Het word een zeemansgraf en maar best zo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website