Hotels in Pattaya weer open in juni?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Coronacrisis
Tags: , , ,
9 mei 2020

Het hoofd van de Thaise Hotels Association Eastern Region president Pisut Ku blijft geloven dat het toerisme in juni zich zal beginnen te herstellen, ondanks de wereldwijde pandemie.

 
In deze eerder gemaakte opmerkingen op 1 april zei president Pisut Ku dat hij geloofde, dat de regering de noodtoestand op 1 juni zal opheffen en daarmee de deur voor de Thaise binnenlandse toeristen zal openen om terug te keren naar Pattaya. Hij verwacht niet dat het buitenlandse toerisme dan al zal herstellen, maar later tegen het einde van het jaar.

Alle hotels in Pattaya zijn momenteel gesloten en het zal enige tijd duren voordat deze weer volledig operationeel zijn. Het heeft ook tijd nodig om ontslagen personeel te benaderen of het inhuren van nieuwe werknemers.

Hij erkende echter dat de uren en salarissen voor de terugkerende werknemers niet hetzelfde kunnen zijn als voor de coronacrisis door de grote verliezen. Een interessante vraag of men gekwalificeerd personeel tegen een lager tarief kan vinden om het aangeboden werk te laten uitvoeren? Hoe lang zal men nodig hebben om een hotel operationeel te krijgen? Om klanten te winnen zal met interessante aanbiedingen gestunt moeten worden. Ook zullen hotels proberen het vertrouwen van toeristen te winnen door te wijzen op maatregelen die de veiligheid garanderen.

Een ander belangrijke kwestie is of de stad Pattaya op dat moment al vakantiegangers wil ontvangen. Het strand is bijvoorbeeld tot 31 mei afgesloten. Pattaya Beach is weer eens na afgelopen stormen toe aan renovatie. Het plan is om in juni met werkzaamheden in de Walking Street te beginnen om kabels ondergronds te brengen waardoor het wegdek gedeeltelijk geopend wordt.

Als men op Thaise toeristen rekent, zal dat voor een aantal ondernemers niet erg interessant zijn, omdat bij velen geen of een lage toegangsprijs gevraagd wordt voor Thaise inwoners in tegenstelling tot de buitenlandse toeristen! Op een enkele na zijn het niet de grootste “verteerders”. Bovendien zijn heel veel Thai in de schulden geraakt en is vakantie niet de eerste prioriteit.

Maar met een Thaise blijmoedigheid blijft president Pisut Ku geloven in de opleving van het toerisme na 1 juni, als de regering de noodtoestand op 1 juni zal opheffen, dus over ruim 3 weken!  (Hoop bouwt zijn eigen dromen )

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Hotels in Pattaya weer open in juni?”

 1. Koos zegt op

  Als het mogelijk is en restaurants en strand zijn open gaan we zeker.
  Mijn kinderen worden onderhand vervelend na 10 weken vakantie en niets te beleven.
  Nog 7 weken voor de scholen beginnen dus er even uit is wel lekker.
  Ook voor mij zelf een zwembad met een koud biertje met dit warme weer gaat er wel in.
  Dus laten we hopen dat ze gelijk krijgen.

  • johank zegt op

   Ik zou zeggen wat let je, daar aangekomen (als je er überhaupt komt) kan je ook nog 2 weken in quarantaine, hou er ook nog rekening mee, als je hier aan komt ook nog misschien met de dagelijks veranderende regels ook 2 weken in quarantaine moet.
   Als je daar dan nog een weekje kan blijven, zal je dan goed vermaken met die professionele bekwame bediende (die er niet meer zijn/willen werken voor die “nieuwe” lagere lonen), dat je snel denkt, die Corona kon ik beter thuis opdrinken met vervelende kinderen om mijn heen.
   Zo heb je precies een vakantie van 5weken vol gemaakt, en heb je voor je vrouw en kinderen een fantastische vakantie geregeld die je nooit meer vergeet…

   • Koos zegt op

    Uiteraard ga ik daar alleen heen als het op een normale manier kan.
    En ik denk dat het mogelijk is want belachelijke regels onderhand voor een paar zieken.

    • johank zegt op

     Paar zieken?
     Het is niet te hopen dat het virus jou of je geliefden raakt, maar een paar zieken, vind ik wel heel …
     Denk je dat ze de wereld economie afbranden om een paar zieken?
     Dat biertje aan het zwembad (dat gebracht wordt door een bediende in het hotel in hotel in Pattaya) kan je voorlopig wel vergeten, gezien de situatie aldaar.
     Voor dat alles weer “normaal” (wat is normaal in Pattaya?) zijn we wel een paar maandjes verder, de economie aldaar kan niet draaien om een paar bestelde biertjes, en zonder toeristen is het daar een saaie bedoeling.

     • Jan Slachter zegt op

      Voor die paar zieken ja.
      Laten we eerlijk wezen:
      Wereldbevolking: 7.6 miljard mensen.
      Coronadoden wereld: 276.000 (een stad nog niet eens de grootte van Utrecht LOL).
      Griepdoden wereld: 650.000
      Gemiddelde leeftijd coronadoden: > 85 jaar.

      Corona is geen KILLERVIRUS, uiteindelijk zal Zweden gelijk krijgen.

    • Leon zegt op

     Ik geloof er helemaal niets van, volgens mij zijn er echt geen PAAR zieke mensen en een handvol doden. Ze zijn weer meester om dit te verbergen in Thailand. Volgens mij zijn de aantallen aantallen vele malen groter voor heel het land.

     • Leo zegt op

      Leon noem mij dan 1 ziekenhuis waar die vele corona zieken liggen of anders 1 tempel waar abnormaal veel lijkenverbrandingen hebben plaats gevonden.

 2. Leen zegt op

  1juli beginnen de scholen weer, alles open alleen de scholen niet. Raar iedereen gaat zich verplaatsen maar scholen moeten dicht blijven. Vast een weetje, dit is de laatste vakantie tot half maart 2022.volgend jaar scholen open tot eind april en starten anderhalve week later weer, dit alles omdat ze nu vrij hebben tot 1 juli

 3. NL-TH zegt op

  Waarschijnlijk gaat dat ook gebeuren dat de hotels open gaan . Waarschijnlijk voor de chinese toeristen die staan te trappelen om te gaan en daarbij moet er ook geld in de kas komen. De europese tourist laat of kan niet komen zo snel met het vliegverkeer wat aan de grond staat.

 4. chris zegt op

  Misschien zouden we alle hotels moeten boycotten die na de Corona ramp hun medewerkers minder gaan betalen dan ervoor. Dat is gewoon misbruik maken van de situatie waarin mensen geen baan meer hebben. De eigenaren van hotels zijn over het algemeen veel rijker en kunnen wel een stootje hebben.

 5. chris zegt op

  “Hij erkende echter dat de uren en salarissen voor de terugkerende werknemers niet hetzelfde kunnen zijn als voor de coronacrisis door de grote verliezen.”
  Volgens mij heeft de hotelsector collectief bij de regering aangeklopt om financiele steun, of heb ik het mis? En als men die steun dan krijgt, kan men de volgende lichting medewerkers als slaaf behandelen? Waarom stelt de regering niet als voorwaarde voor steun dat de arbedsvoorwaarden en lonen na heropening hetzelfde moeten zijn als ervoor? De Chinezen zijn veel slimmer. Die zouden de nieuwe medewerkers juist meer betalen als ervoor. Gevolg: ze krijgen minder, maar betere medewerkers die ook nog eens bereid zijn harder en beter te werken (hetgeen de gast alleen maar ten goede komt) en te zorgen dat de verliezen zo snel mogelijk worden gecompenseerd.
  Hoe noemen de Engelsen dit: penny wise, pound follish?
  Misschien moet meneer Pisut het boek over de Service Profit Chain eens gaan lezen want dit professionele niveau is bedenkelijk.

  • l.lagemaat zegt op

   Jammer Chris, Pisut kan geen Engels lezen, zoals zoveel “hoogwaardigheidsbekleders”!

 6. Mike zegt op

  Ja thaise logica, wel met 24 man in een songthaew en met 500 in de overvolle soi bukhao markt. Maar zwemmen of zitten op het strand met z’n tweeen is verboden !

  Gewoon het strand open en 2 man politie die op en neer lopen om grote groepen te voorkomen. Maar ja dat zou nadenken zijn en daar doen we niet aan hier voor wat voor reden dan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website