De inspanningen van de Thaise overheid om het binnenlands toerisme te stimuleren, blijken in Chang Mai geen resultaat op te leveren. Degene die open zijn, hebben maar een bezettingsgraad van 15 procent.

Laied Bungsrithong, president van Thai Hotels Association, en tevens algemeen manager van Rati Lanna Riverside Spa Resort, zei dat er ongeveer 20.000 kamers beschikbaar zijn gekomen sinds de heropening van de hotels op 20 juli, maar de gemiddelde bezetting van 15 procent blijft ver onder de verwachting en omslagpunt naar rendement.

Ongeveer 70 procent van de hotels is gewoon gesloten gebleven, omdat het meer kost om te openen dan om de deuren op slot te houden.

De regering heeft miljarden baht gestoken in gesubsidieerde regelingen om het binnenlands toerisme te stimuleren, maar die hebben weinig impact gehad, zei Laied. Zelfs tijdens het recente vierdaagse weekend dat in het leven werd geroepen ter vervanging van geannuleerde Songkran-vakanties, bedroeg de gemiddelde bezetting minder dan 40 procent.

De meeste hotels moeten minstens halfvol zijn om break-even te spelen, merkte ze op.

Een probleem met de gesubsidieerde overheidsprogramma’s is dat ze ingewikkeld zijn om daarvoor in aanmerking te komen en voor aanvragen, zei Laied. De volgende maand zal dit ook weer beëindigd worden.

Ze stelde de regering voor om haar programma’s opnieuw in te richten om ze toegankelijker te maken en de promotie tot eind april te verlengen.

Bron: Pattaya News


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website