Met een gemiddelde downloadsnelheid van 16,85 Mbps heeft Thailand de tweede snelste internetsnelheid van alle ASEAN-lidstaten, alleen Singapore scoort beter, zo blijkt uit onderzoek.

De studie werd uitgevoerd door M-Lab en gerangschikt door Cable.co.uk, die meer dan 63 miljoen breedbandsnelheidstests afnam. In de top 10 van landen met het snelste internet staat Singapore op nummer 1. Nederland staat op de vijfde plaatst en België scoort een achtste plek.

In Singapore is er een gemiddelde downloadsnelheid van 55.13 Mbps mogelijk. Zweden en Taiwan waren in de 2e en 3e plaats met respectievelijk 40,16 en 34,4 Mbps. Thailand scoort wereldwijd 29-ste en dat is een goede prestatie. Vergelijk je Thailand met Nederland dan is breedband in Nederland 2x zo snel.

Je kan de complete ranglijst hier zien: Breedbandsnelheid wereldwijd.

Bron: TechThaivisa

12 reacties op “Hoe zit het met de internetsnelheid in Thailand t.o.v. de rest van de wereld?”

 1. ruud zegt op

  Het is natuurlijk maar net waar je die snelheid meet.
  Hier in het dorp kun je een kop koffie gaan drinken, als je inlogt bij de telegraaf.

  Maar goed, ik hang dan ook aan een tweelingsnoertje van een paar honderd meter naar de meest dichtbijzijnde kast van de kabelexploitant.
  En als het begint te regenen, valt de verbinding tijdelijk uit, om even later weer terug te komen.
  De reden daarvoor is me niet duidelijk.
  Mogelijk dat het regenwater op de kabel het signaal verstoort.

  • Daniel VL zegt op

   Hier in Chiang Mai is normaal verkeer heel goed maar heb hetzelfde probleem bij regen of hevige wind. Het is zaak om zaken die moeten opgeslagen worden tussentijds om de 10 minuten op te slaan wil men niet te veel moeten te herbeginnen.
   You tube valt doorgaans goed mee. BVN enkel te ontvangen met soms lange onderbrekingen. De Belgische kranten soms goed, soms slecht de video”s slecht en soms met censuur van Thailand.
   Daniel

   • Nelly zegt op

    wij hebben glasvezelkabel van 3BB. fantastisch internet. wij kijken met 3 personen allemaal internet tv. op 3 verschillende computers. Alleen met onweer soms last

    • Chris van het dorpje zegt op

     Ook ik heb glasvezelkabel van 3BB hier in het dopje ,
     een rand dorpje van Pakthongchai .
     Heb download 50mbps en betaal rond de 600 baht .
     Ben heel tevreden .

 2. Fred R. zegt op

  Jammer dat er alleen de snelheid wordt gemeten van het internet en niet de kwaliteit van streamen. Het streamen is voor ons van belang als we gebruik maken van het internet voor TV te kijken.

  Verbazingwekkend is er een overzicht van alle asiatische landen en daar valt op dat Thailand er niet in genoemd wordt, sterker nog in Thailand zou het helemaal NIET mogelijk zijn.

  Volgende keer graag een overzicht van die landen die de kwaliteit van streamen toejuichen zoals bijvoorbeeld, de Filipijnen ( er is daar een perfecte streaming voor TV ontvangst ) Indonesie ook een dikke plus en zoals genoemd Singapore.

  Samengevat scoort in mijn opvatting Thailand met een dikke onvoldoende.
  Zwart op wit heb ik dat AIS streaming t.b.v. TV ontvangst niet ziet zitten. ( te duur voor hun, mobiele telefonie levert meer op )
  True niet geïnteresseerd is in streaming voor derden, zij hebben immers zelf IPTV met Thaise films !
  ( ook dit staat zwart op wit in een mail van hun die in mijn bezit is. ) Blijven over ToT, C.A.T ( waar de service desk nog nooit gehoord heeft van IPTV !!!!! en 3BB die er alles aan doet om deze service tot een succes te maken.

  Dus niet alleen een lijstje waar de snelheid van internet genoemd wordt maar een overzicht in welk land je het beste IPTV streaming kunt toepassen.

  Mvg.

  Fred Repko

  • Bart zegt op

   Klopt allemaal Fred , 3BB meer dan goed.

 3. Lunghan zegt op

  Ik was de eerste hier in het dorp met glasfiber van TOT ( 3 jaar nu ), tot nu toe een succes, heb een downloadsnelheid van minimaal 50Mbps, ( betaal voor 100Mbps)( 820Thb p/m)Streamen via mediabox uit Nederland, werkt perfect, upload minimaal 20Mbps.
  Dus al bij al , ik mag niet mopperen hier in Isaan.

 4. janbeute zegt op

  Hier in mijn dorp niet ver van de stad Pasang in lamphun provincie heb ik geen enkel probleem met internet .
  Mijn stiefzoon werkt bij een software bedrijf in Bangkok , en werkt nu meestal online thuis , in ons huis aan de andere zijde van de straat .
  Hij heeft TOT cyberkabel aan laten leggen .
  Ik heb nog 3BB met ouderwets 2 draadjes kabel en werkt probleemloos .
  Kan ook als ik wil overgaan op cyber zowel van 3BB als TOT .
  Maar voor mijn Pc gebruik is het wel voldoende zo .
  Muziek luisteren via YouTube of radio stations in Nederland of het nieuws via de Nos TV gaat vlot .
  Heb gedurende de laatste 2 Jaren maar een keer een probleem gehad , kabelbreuk ergens langs de weg .
  En werdt de volgende dag alweer gerepareerd door de 3BB .

  Jan Beute .

 5. Herbergier zegt op

  Hier in Buriram, midden in de Isan, is de internet snelheid ook redelijk, ik heb net nog via de gedownloade versie van Kodi, zonder onderbreking en met Nederlandse ondertiteling, naar de film “Wonder woman” zitten kijken, ook kijk ik via Kodi rechtstreeks de Nederlandse voetbal wedstrijden en andere sport, morgen kijk ik waarschijnlijk naar de film “Dunkirk”.

 6. Roy zegt op

  Woon op het platte land in de provincie Udon Thani, T.O.T heeft bij mij een 15meter hoge mast geplaatst met daarop een ontvanger, gratis bij abonnement, vraag me niet naar de snelheid, maar kan alles met internet wat ik in Nederland bij de Deutsche Telekom ook kon, betaal Baht 524,30 PM en prima service.

  • Frans Nico zegt op

   Ga naar http://www.speedtest.net en jouw download- en uploadsnelheid wordt getest.

 7. piet reekers zegt op

  Wij hebben sinds een 2 tal maanden fiber2U van TOT. 100mb down en 20 upload.
  Glasvezel is special voor onze aansluiting aangelegd.
  1 keer een uitval gehad verder heel stabiel. meet regelmatig de snelheid en zit altijd boven de 90/18 mb
  Hier is trouwen in Mae Rim (Chiang Mai)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website