Hare Majesteit Suthida Tidjai van Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
10 juni 2020

SPhotograph / Shutterstock.com

Vorige week woensdag 3 juni had de Thaise bevolking een vrije dag. Dit zal in de toekomst een blijvende vrije dag worden vanwege het feit dat Hare Majesteit Suthida Tidjai op 3 juni 1978 te Hat Yai geboren werd. Interessant is het om te weten wie HM Koningin Suthida is.

Ze studeerde af aan Hatyaiwittayalai Somboonkulkanya Middle School en Assumption University met een bachelor’s degree in communicatie in het jaar 2000.

Voor haar huwelijk bekleedde HM Koningin Suthida de rang van generaal in het Koninklijk Thais Leger, totdat zij in december 2016 door HM-koning Vajiralongkorn bij koninklijk besluit gepromoveerd werd, kort nadat hij de troon had beklommen na de dood van zijn vader, HM-koning Bhumibol Adulyadej. Zij speelde een opvallende rol tijdens de begrafenis ceremonie van de alom gerespecteerde HM-koning Bhumibol Adulyadej in oktober 2017

Tijdens een ceremonie op 1 mei 2019 trouwde Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn met generaal Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya in de Troonzaal van het Dusit Palace. Een aankondiging in de Royal Gazette vermeldde op woensdag 1 mei 2019 dat HM de Koning nu wettelijk getrouwd was met generaal Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya. Daarmee werd generaal Suthida nu ook uitgeroepen tot koningin Suthida met alle eer en titels van de koninklijke familie.

Een van de eerste handelingen van koning Rama X was om koningin Suthida de formele titel van Hare Majesteit de Koningin te verlenen. Zij verkreeg daarmee de traditionele koninklijke regalia, rang en status wat bij de koninklijke tradities hoort.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website