Actrice Bongkot ‘Tak’ Khongmalai (27)

Zoals khun Peter al in zijn openhartige posting ‘De balans van mijn relatie met een Thaise vrouw’ schreef: wanneer je als Nederlander een relatie met een Thaise vrouw hebt, ben je al gauw aangeschoten wild, vooral wanneer er tussen beiden een groot leeftijdsverschil is, zoals in zijn geval.

De actrice Bongkot ‘Tak’ Khongmalai (27) is eveneens aangeschoten wild, want zij trouwde met de 30 jaar oudere biljonair en Dtac-oprichter Boonchai Bencharongkul. Ze vormt voor de tabloids heerlijk materiaal, niet alleen vanwege haar huwelijk maar ook omdat ze vaak nogal pikante rollen speelt. Dat maakt haar tot een van de meest controversiële sterren in Thailand.

Dus fantaseren de tabloids dat hun relatie op de klippen is gelopen. Is Boonchai niet al twee keer eerder getrouwd geweest en en heeft zij ook niet mislukte relaties achter de rug?

Maar de meest vileine suggestie is natuurlijk dat ze Boonchai om zijn geld heeft getrouwd. Dat verwijt moet ons farang bekend in de oren klinken. Maar beste lezers, lieve lezeressen: ik heb het niet over een farang-Thai relatie, maar nog steeds over een Thai-Thai relatie.

Thaise tabloid-verslaggevers deugen net zo min als hun Nederlandse collega’s

Tijdens een persconferentie werd haar de brutale vraag gesteld of ze met Boonchai om zijn geld was getrouwd, want Thaise tabloid-verslaggevers deugen net zo min als hun Nederlandse collega’s van Privé.

Tak: ‘Ik hoef die vraag niet te beantwoorden, maar ik doe het wel omdat ik wil dat jullie weten wat voor voor fantastische man hij is. Ik houd van hem omdat hij aardig is, fatsoenlijk, oprecht en hij houdt van mij. Hij is heel charmant, romantisch en slim. De mensen zeggen dat hij rijk is en dat is hij ook, maar hij heeft hard voor zijn fortuin gewerkt. Dat is iets om trots op te zijn en niet iets voor de media om mij over te kritiseren.’

Tak maakte haar filmdebuut op 15-jarige leeftijd in de film Bang Rajang. Daarna speelde ze in tal van films oudere vrouwen: ze speelde een tobberige vrouw, een vrouw die smacht naar liefde, een verdoemde krankzinnige vrouw en een onderdanige stiefmoeder. Ze speelde ook naaktscènes, ‘maar dat betekent niet dat ik een seksverslaafde ben. Ik ben een serieuze actrice, geen pornosterretje.’ Volgende maand verschijnt ze in een verfilming van de klassieke erotische Thaise roman Jan Dara.

Inmiddels heeft ze ook haar debuut gemaakt als regisseur. Vorig jaar met Pai in Love en in mei gaat Angel in première, waarin ze de rol van een bargirl speelt. Wat zegt haar geliefde, wanneer ze gaat werken als (film)bargirl? Tak glimlacht: ‘Have a good day at work, darling.’

(Bron: Brunch, Bangkok Post, 20 januari 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website