De Filipijnse Fuschia Anne Ravena is zaterdag (25 juni) gekroond tot Miss International Queen 2022. De verkiezing werd in Thailand gehouden en staat bekend als ‘s werelds grootste en populairste transgender-verkiezing.

De 27-jarige onderneemster versloeg 22 andere deelnemers voor de felbegeerde kroon, de tweede en derde plaats ging naar deelnemers uit Colombia en Frankrijk. Ravena, die een zilverkleurige avondjurk droeg, zei dat haar eerste boodschap aan iedereen is om “liefde en vrede en eenheid te verspreiden”.

Alisa Phanthusak, de CEO van Miss Tiffany Show die de verkiezing organiseerde, zei dat de verkiezing tijdens de Pride Month in de Thaise stad Pattaya ook werd gehouden om de gendergelijkheid te vieren. De wedstrijd, die transgenders van over de hele wereld samenbrengt, werd meer dan tien jaar geleden gelanceerd om transgendervrouwen te helpen zich meer geaccepteerd te voelen.

Thailand heeft een van de meest open en zichtbare lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendergemeenschappen (LGBT) in de Aziatische regio’s, waardoor het aantrekkingskracht heeft als liberale vakantiebestemming.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website