De Nederlandse ambassade in Bangkok publiceert met regelmaat economische overzichten van de handel tussen Thailand en Nederland. Het overzicht over de eerste zes maanden van 2019 is zojuist verschenen en kunt in zijn geheel in het Engels lezen op:

www.netherlandsworldwide.nl/documents/publications/2019/09/23/economic-review-thailand-h1-2019

Enkele citaten uit het overzicht

Handelsomvang

Volgens CBS-gegevens is de totale handelsomvang van Nederland met Thailand in de eerste helft van 2019 op ongeveer 2,2 miljard Euro gestabiliseerd dankzij de Thaise export naar Nederland, die met 4,6% groeide. Ondertussen daalden de Nederlandse zendingen naar Thailand met 12,5%, voornamelijk als gevolg van de daling van de export van machines en sommige voedingsmiddelen.

Bilaterale investeringen

Nederland bleef de grootste EU-investeerder in Thailand (en de 5e grootste wereldwijd na Japan, Singapore, Hong Kong en de VS). De statistieken van de Bank of Thailand tonen aan dat de gecumuleerde BDI van Nederland naar Thailand aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 ongeveer US $ 15,1 miljard bedroeg, hetgeen 6,2 procent van de totale BDI in Thailand vertegenwoordigde.

Nederland is ook de nummer 1 EU-bestemming voor Thaise directe investeringen in het buitenland (en sprong van de 8e naar de 4e wereldwijd, na alleen Hong Kong, Singapore en Mauritius). Gecumuleerde directe Thaise investeringen in Nederland aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 geregistreerd op US $ 9,0 miljard.

Zakelijke ondersteuning door de ambassade

De ambassade blijft proactief bedrijfsondersteunende diensten bieden, waaronder marktinformatie en zakelijke kansen door middel van factsheets en andere publicaties aan Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn in zaken doen in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website