Drugssyndicaat in Thailand opgerold

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
14 februari 2017

De Thaise autoriteiten hebben voor 68 miljoen Baht aan kostbaarheden en eigendommen in beslag genomen, die in het bezit waren van de zuidelijke drugsbaron Uzman Salamang. Hij werd in samenhang gebracht met de drugsbaron Xaysana Keawpimpa uit Laos.

Na de inbeslagname van deze goederen afkomstig van de drugsgelden volgde op 8 februari de arrestatie van mevrouw Bulan Thareessueb, een “common law” vrouw van Uzman Salamang en een metgezel, Chitpanu sae Heng , bij een controle[post in Kuan Meet in Hat Yai.

Politie en ambtenaren van de narcoticabrigade doorzochten vervolgens het appartement van mevrouw Bulan in het centrum van Hat Yai, waar zij 40 miljoen Baht cash geld ontdekten en 1,5 miljoen Maleisische ringgit (ongeveer omgerekend 11,7 miljoen Baht) verborgen in twee koffers.

Op 9 februari bezochten de autoriteiten een ander huis van mevrouw Bulan in het district Sungai Golok in Narathiwat en vonden daar nog eens 89.700 Maleisische ringgit, gouden sieraden, 14 bankboekjes met daarop 6 miljoen Baht en twee auto’s. Dit alles werd in beslag genomen.

De autoriteiten van de ONCB en de Anti Money Laundering Office (FIOD) beschuldigden Xaysana en Uzman Salamang van een netwerk in drugshandel over Myanmar, Laos, Thailand en Maleisië, waarbij drugs gesmokkeld werd vanuit Myanmar naar Thailand of vanuit Laos, waar het verder naar het zuiden van Thailand en Maleisië getransporteerd werd.

Zolang de drugshandel internationaal niet bij de wortel aangepakt wordt, dus waar het verbouwd en bewerkt wordt, zal het steeds achter de feiten aanlopen en proberen te bestrijden. Met alle onnodige slachtoffers van dien. Echter er zullen altijd mensen zijn, die een andere manier van “verlichting” uit proberen, zoals aceton of bepaalde lijmsoorten snuiven.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Drugssyndicaat in Thailand opgerold”

  1. ruud zegt op

    Een drugsbaron van 68 miljoen?
    Bij een echte baron zal er toch minimaal 1 nulletje meer achter dat getal staan.
    Waarschijnlijk zijn er nog wel wat meer rekeningen.

  2. rene23 zegt op

    Volgens mij zijn de echte drugsbaronnen in Thailand de stokers van Sam Song en alle andere sterk alcoholische dranken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website