Drinkwatervoorziening in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
10 januari 2020

Chatchai Somwat / Shutterstock.com

Door de lang aanhoudende droogte is de grondwaterstand op een aantal plaatsen in Bangkok op een te laag peil gekomen, zodat het voor consumptie niet meer geschikt is. In sommige gebieden de hoofdstad zal de Metropolitan Waterworks Authority (MWA) drinkwater gaan verstrekken.

Bewoners kunnen op 18 plekken drinkwater in ontvangst nemen zonder extra kosten te betalen. Het water wordt geproduceerd door de Mahasawat waterzuiveringsinstallatie. Het bedrijf ontvangt onbewerkt water van de Mae Klong Dam, dat niet wordt beïnvloed door het binnendringen van zout water. De gouverneur van MWA, ParinyaYamasamit zei dat de droogte een laag waterpeil veroorzaakte in de Chao Phraya-rivier. De MWA heeft geprobeerd om te voorkomen dat er in deze periode vervuild water uit de Chao Phraya-rivier wordt gepompt.

De MWA zei dat kraanwater wat brak smaakt veilig is om te drinken. Echter kwetsbare groepen zoals patiënten met nierziekten, hart- en vaatziekten, hypertensie, diabetes, hersenziekten moeten kraanwater gebruik vermijden. De situatie wordt naar verwachting weer normaal wanneer er voldoende regen valt.

Bewoners kunnen informatie krijgen over de waterkwaliteit van Tap op de website twqonline.mwa.co.th of MWA op mobiele applicatie, evenals MWA Facebook en line @MWAThailand.

Bron: Pattaya Mail


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Drinkwatervoorziening in Bangkok”

 1. pratana zegt op

  Wat ik nooit heb begrepen in al de luxehotels in Bangkok waar ik kom overal ligbad aanwezig en de verleiding is groot die gretig te vullen (je hebt er toch voor betaald) maar waarom al niet beginnen met die te vervangen voor inloopdouche bv?

  • louvada zegt op

   Groot gelijk Pratana, het is nou net dat de hotels het eerste signaal daarover dienen te geven en wat blijkt?
   Hetzelfde met het aankomende Thai Nieuwjaar er wordt met water gesmost dat het niet proper is, water die perfect dient bewaard. Ik kan niet begrijpen dat de regering niet reageert hoewel ze het probleem voldoende kennen.

   • KhunKoen zegt op

    De regering doet daar niets mee, waterverspilling Songkran en hotels, omdat dat een kringloop is.
    Al dat water verdwijnt de grond weer in.
    Bovendien is het een fractie van het verbruik in de industrie. Beter om daar een oplossing voor te zoeken.

    Songkran is ook nog eens een onderdeel van de Thaise cultuur, dus daar komen ze niet aan.
    Hoogstens doet de overheid oproepen om te matigen of beperken ze het aantal dagen dat het mag, zoals een paar jaar geleden gebeurde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website