Op sociaal media in Thailand kwamen er de laatste tijd nogal wat berichten over geruchten, dat de Thaise overheid drank en sigaretten extreem duurder wil maken. Gesproken werd zelfs over een verhoging van wel 100%.

De Engelstalige krant The Nation zocht het uit en legt fictie en waarheid uit in een video, die u hieronder kunt zien.

Video: Worden drank en sigaretten duurder in Thailand?

Bekijk hier de video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=uZ0jBuFMMNo[/embedyt]

7 reacties op “Worden drank en sigaretten duurder in Thailand?”

 1. Louis zegt op

  Voor ons geen probleem, we zitten op slechts een uurtje rijden van Laos (Savannakhet). Sla daar altijd al goedkoop drank in. Maar we wachten af hoe hoog die accijns verhoging uit zal vallen.

 2. john zegt op

  Ben bang dat er dan veel illegaal gestookte lau kau op de markt komt

 3. Oean Eng zegt op

  http://www.chiangmaicitylife.com/news/excise-department-plan-alcohol-tax-increase-of-up-to-150/

  Cigaretten zijn al verhoogd…en dan nu drank.

  Ja, dus. Maar duurt wel even. En alles duurt hier lang, en als het dan zo ver zou zijn, dan is er hopelijk een regering, die doorheeft dat dit beleid, en het krijgen van meer toerisme haaks tegenover elkaar staan. Een regering die es wel nadenkt over algemeen belang…

  De armen die voor 300 baht per dag werken en waarvan het enige lichtpuntje die borrel is, aan het eind van de dag, kunnen (en gaan dan, vrees ik ten zeerste) hier weer om rellen (geef het volk brood en spelen)…..dit gaat problemen geven. Amazing Thailand.

 4. bob zegt op

  en wie worden het meest de dupe: De armen in dit land. Onzinnige maatregel doe ontduiking in de hand werkt. Net zo stom idee om de VAT 1% te verhogen. Dat treft de armen en de rijken maken zich niet druk. Beter een systeem met meerdere VAT percentages dagelijkse boodschappen 0%, gemaksartikelen 6%, luxe artikelen 18% en artikelen als sieraden, goud, tabak en alcohol – 10% met 25% VAT. Maakt een betere levensomstandigheden voor armen, de midden klasse (als die er al is) en de rijken mogelijk.

 5. Jacques zegt op

  Dat er wat gedaan moet worden aan het overmatige alochol gebruik en de uitwassen ervan, welke we dagelijks mogen meemaken, moet bij een ieder weldenkend mens niet als onredelijk in de oren klinken. De zwakke mens en het alcohol misbruik is ziekelijk aanwezig en veel leed op het nieuws en in de jaarlijkse cijfers pijnlijk bewaarheid. Hoe kan je hier paal en perk aanstellen. Een van de gedachten is het verhogen van de prijs, maar het is zoals alle drugs niet uit te roeien en dus zal er nog veel leed ons deelgenoot worden. Er is meer nodig om de mens in het gareel te houden. Zeker bij een flinke groep Thaise mensen die nooit maat kunnen houden. Daarnaast wordt er veel aan verdient en business is booming. Dus zolang het vraag en aanbod meganisme is zoals het is vrees ik ook geen positieve verandering te mogen waarnemen en blijft het business als usual.

 6. Franky R. zegt op

  De rijken hebben geen bescherming nodig, maar krijgen die toch en ook nog douceurtjes op de koop toe.

  Wat is er mis met een minimale tax-verhoging voor de hoogste inkomens?

  Maar maakt u niet de fout om dit een Thais aangelegenheid te noemen. Dit soort rare, omgekeerde ‘logica’ zie ik in tal van andere landen.

 7. Jasper van Der Burgh zegt op

  Eerlijk gezegd is de prijs van alcohol nu al belachelijk hoog, zelfs in vergelijking met Nederland, laat staan Duitsland. Nog een extra reden voor de tourist om uit te wijken naar Cambodia of Vietnam.
  Voor de lokale bevolking betekent het een nog verdere vlucht in (illigale) lao-kao, als ook de vaak gezamelijk gekochte goedkope fles whiskey niet meer te betalen is. Met als gevolg meer Thai met dure leverafwijkingen, en wellicht nog meer dronkenschap in het verkeer.
  Uiteindelijk denk ik dat de thaise regering zich hiermee financieel in de vingers snijdt, in mijn provincie is de smokkel uit Cambodia nu al gigantisch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website